Peste 8 milioane de lei pentru reabilitarea termică a secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Alba Iulia

Mai multe clădiri de pe strada Alba Iulia din municipiul Bistrița în care funcționează câteva dintre secțiile externe ale Spitalului Județean de Urgență vor fi reabilitate din punct de vedere termic cu ajutorul fondurilor europene pe care administrația județeană mizează. Un proiect în acest sens a fost depus spre finanțare și, la ora actuală, se află în etapa precontractuală.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din data de 28 septembrie se află un proiect de hotărâre care prevede „Creşterea eficienţei energetice a secţiilor externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, situate pe str. Alba Iulia, nr. 7” și a cheltuielilor legate de proiect.

Pentru realizarea lucrărilor cuprinse în proiect, instituția solicită fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea B – Clădiri publice.

Potrivit documentației, valoarea totală a proiectului este de 8.874.031 lei (inclusiv TVA), din care contribuţia proprie a judeţului Bistriţa-Năsăud este de 3.101.737, iar asistența financiară nerambursabilă este de 5.772.294.

Pe strada Alba Iulia din municipiu funcționează mai multe secții ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care își desfășoară activitatea în mai multe corpuri de clădire (Secția de Boli Infecțioase, Secția de Oncologie Medicală, Compartimentul Dermatovenerologie, Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și Laboratorul de Radiologie.

Principalele lucrări care vor fi realizate vizează consolidarea ansamblului structural, refacerea finisajelor interioare şi exterioare şi repararea faţadei care, în unele locuri, prezintă pericol de desprindere. De asemenea, sunt prevăzute și lucrări de reabilitare termică (izolarea termică a faţadelor, termoizolare a planşeului peste ultimul nivel, dar şi peste subsol), de înlocuire a sistemului de încălzire, de reabilitare a instalaţiei de iluminat. Totodată se vor realiza rampe de acces în clădire și grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități.

Durata de implementare a proiectului va fi de 24 luni de la semnarea contractului de finanţare.

La această dată proiectul ,,Creşterea eficienţei energetice a Secțiilor externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița, situate pe str. Alba Iulia, nr.7, Bistrița, județul Bistrița-Năsăud” se află în etapa precontractuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.