Pirotehniștii bistrițeni continuă intervenția pe râul Rebra, unde s-a format un zăpor de circa un km

Misiunea pirotehniștilor bistrițeni de a distruge un zăpor de circa un kilometru, format pe râul Rebra din județul Bistrița-Năsăud, continuă și marți, după ce luni, specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au executat 7 explozii controlate. 

Un zăpor uriaș, de circa un kilometru, s-a format pe râul Rebra din județul Bistrița-Năsăud, iar pentru a evita inundarea zonelor din apropiere, specialiștii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost solicitați pentru a îl distruge.

Pirotehniștii au intervenit luni și au executat șapte explozii controlate, în urma cărora zăporul s-a deplasat circa 200 de metri. Misiunea pirotehniştilor bistrițeni continuă și marți, în localitatea Rebra.

Peste noapte Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rebra a monitorizat în permanență situația din teren, iar în această dimineață pirotehniştii bistrițeni, alături de autoritățile publice locale vor continua misiunea cu caracter preventiv, pentru a crea canale de scurgere a apei. Deocamdată debitul râului este scăzut, canalele create în urma exploziilor controlate și a intervenției unui buldoexcavator a CLSU Rebra au ca scop facilitarea scurgerii apei pentru a evita inundarea zonei din apropiere” a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU B-N.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.