Polițistul Crăciunescu, acuzat de luare de mită, rămâne după gratii

Comisarul șef de poliție Adrian Crăciunescu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Cluj a respins, miercuri, contestația polițistului împotriva deciziei Tribunalului Cluj, de admitere a propunerii de arestare preventivă, după ce procurorii DNA l-au prins în flagrant luând mită. 

 

Adrian Crăciunescu a fost arestat preventiv în data de 9 iunie, după ce judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a polițistului prins în flagrant luând mită. Acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Cluj.

În baza art.204 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul C. A. (cu datele personale la dosar) împotriva încheierii penale nr. 328/C/09.06.2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj. În baza art. 275 pct. 4 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 300 lei cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei. Definitivă„, este decizia magistraților de la Curtea de Apel Cluj.

Reamintim că, procurorii din cadrul DNA l-au reținut, luni 8 iunie, pe Adrian Crăciunescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 21 mai – 8 iunie 2020,polițistul bistrițean ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.
La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante„, au precizat procurorii DNA, într-un comunicat.

sursa foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.