Echipajele de intervenție din județul Bistrița-Năsăud efectuează căutări pentru a găsi o persoană despre care se crede că ar fi căzut într-un lac de pe raza localității Orheiu Bistriței. UPDATE: Echipajele au găsit persoana în cauză, fiind vorba despre un bărbat. Medicii au fost nevoiți să declare decesul. 

Incidentul s-a petrecut în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:30, acesta fiind anunțat prin intermediul unui apel la numărul unic pentru situații de urgență – 112.

Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, se crede că persoana ar fi căzut într-un lac din localitatea Orheiu Bistriţei, mai sus de abator.

La faţa locului au fost trimise un autocamion transport materiale la intervenţie (A.C.I.), o barcă şi un echipaj de prim ajutor.

UPDATE 09:55

Persoana căutată de pompieri era un bărbat. Acesta a fost găsit de echipajele de intervenție la aproximativ 4 m de mal.

”A fost scos din apă de către pompierii care încadrează echipajul cu barca, iar paramedicii au început manevrele de resuscitare. Din păcate, organismul bărbatului nu a răspuns protocolului de resuscitare, iar medicul care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a fost nevoit să declare decesul”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

UPDATE 11:50

”Polițiștii Secției 1 cercetează împrejurările în care un bărbat de 56 de ani, din Orheiul Bistriței a decedat. Din primele date, se pare că, în această dimineață, în jurul orei 01.00, bărbatul, care se afla pe marginea unui lac din localitate, s-a dezechilibrat și a căzut în lac, unde s-a înecat”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Urmează a fi efectuată necropsia, care va stabili cu exactitate cauza decesului. În continuare se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

FOTO: arhivă