Portalul de informare dedicat Sistemului RO-ALERT a fost lansat. Sistemul va fi testat în perioada 17 -27 septembrie

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a lansat, sâmbătă, portalul web ro-alert.ro, care reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență.

Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni:

  • Prezentarea sistemului RO-ALERT
  • Configurare telefon
  • Standarde – oferă informații privind tehnologia Cell Broadcast
  • Întrebări frecvente
  • Instalează aplicația DSU
  • Contact

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situaţiile extrem de grave, precum fenomenele extreme.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit doar pentru situaţii extrem de grave. Nu avem intenţia să folosim sistemul foarte frecvent pentru că atunci diminuăm interesul populaţiei plus că devine foarte deranjant” a mai completat Raed Arafat, care a subliniat că sunetul pe care îl dă acest sistem nu se opreşte până când nu se citeşte mesajul. În plus, mesajele de avertizare nu sunt de tip SMS.

‼️ Lansarea portalului web ro-alert.ro reprezintă o nouă etapă în procesul de punere în funcțiune a aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Informarea populației privind funcționarea aplicației RO-ALERT este necesară pentru continuarea testelor la nivel regional și național, care sunt programate în perioada următoare.

Publicată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud pe Sâmbătă, 15 Septembrie 2018

Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există acoperire a rețelelor publice de comunicații mobile și nu este necesară instalarea unei aplicații pe telefoanele mobile. Sistemul RO-ALERT funcționează indiferent dacă utilizatorul deține servicii de tip abonament sau prepay, iar recepționarea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Mesajul de avertizare poate fi transmis doar pentru anumite zone amenințate de situații de urgență și este particularizat în funcție de tipul evenimentului produs ori prognozat. Configurarea telefonului mobil nu necesită comunicarea numelui și a numărului de telefon al utilizatorului.

Secretarul de stat în MAI a mai precizat că sistemul RO-ALERT va fi testat la nivel naţional în perioada 17-27 septembrie.

Sistemul RO-ALERT este implementat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.