Președintele PSD organizația județeană Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spune că a recepționat mesajul transmis de cetățeni în urma votului de duminică, 26 mai. Moldovan spune că va solicita premierului Viorica Dăncilă să demareze o anchetă pentru ”identificarea responsabililor vinovați de organizarea defectuoasă a scrutinului din afara țării”.

La două zile după ce scrutinul electoral de duminică s-a încheiat, președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a transmis un mesaj alegătorilor din județ, precizând că interpretează votul lor drept un mesaj.

”Mulțumesc tuturor cetățenilor județului Bistrița-Năsăud care duminica au ales să voteze! Am recepționat mesajul transmis de Dumneavoastră și vreau să vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a vă reprezenta în continuare cu cinste! Alături de primarii județului Bistrița-Năsăud vom continua proiectele de dezvoltare și modernizare ale județului nostru!”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Liderul social democraților bistrițeni s-a arătat nemulțumit de situația votului din Diapora, afirmând că va solicita premierului României să facă o anchetă pentru a găsi responsabilii acestei situații.

”Regret faptul că mulți dintre concetățenii noștri aflați în afara țării nu au putut să își exercite dreptul de vot. Solicit Premierului României demararea unei anchete în cel mai scurt timp, pentru identificarea responsabililor vinovați de organizarea defectuoasă a scrutinului din afara țării. Cei care nu și-au făcut treaba, trebuie să plătească scump! Dreptul la vot este fundamental! Nu e nevoie de scuze ale nimănui ci de măsuri care să ne asigure că așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată!”, a mai spus Moldovan.

”Vox Populi, Vox Dei (Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu)”, a încheiat liderul PSD Bistrița-Năsăud.

Reamintim că la nivelul județului, la alegerile europarlamentare de dumunică, PSD a obținut un procent de PSD – 23,69% (29.921 voturi).