Primăria municipiului Bistrița anunță că miercuri, 10 iulie, se redeschide sectorul destinat producătorilor din Piața Decebal, în această zonă, lucrările de reparații capitale încheindu-se. Însă, la scurt timp după ce lucrările au fost finalizate, au apărut și primele critici și nemulțumiri față de calitatea lucrărilor.

Lucrările de reparații capitale la Piața Decebal au început luna trecută cu partea din spate a pieței (sector destinat producătorilor agricoli) și continuă, de joi, cu partea din față (sector legume – fructe), sector pentru care durata lucrărilor este estimată la 4 săptămâni.

”Pentru desfășurarea în bune condiții a lucrărilor, producătorilor agricoli și persoanelor fizice autorizate care au funcționat în sectoarele aflate în curs de reabilitare li s-au pus la dispoziție spații în piața Independenței Nord și piața en-gros din strada Tărpiului. Lucrările s-au desfășurat etapizat pentru a le oferi bistrițenilor din zona „Decebal” posibilitatea să achiziționeze din aceeași piață legumele și fructele necesare”, arată municipalitatea.

Însă, nici nu s-au încheiat bine lucrările că au și apărut criticile.

Primul care s-a declarat nemulțumit de felul în care a fost reabilitat sectorul destinat producătorilor din Piața Decebal este liderul liberalilor bistrițeni, Ioan Turc. Președintele Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud a postat prin intermediul unei rețele de socializare mesajul: ”Am fost, am văzut, m-am îngrozit! Este inacceptabil ce aţi făcut cu Piața Decebal! Voi reveni în prima conferință de presă”, mesajul fiind însoțit și de câteva fotografii realizate în acest sector proaspăt reabilitat:

La scurt timp, pe pagina de socializare a liberalului Ioan Turc au început să apară și mesaje ale altor cetățeni, nemulțumiți și ei de lucrări.

”Pentru noi, cei care stăm aproape 340 de zile în piață, cu iarnă cu vară, plătim 1.000 de lei lunar, plus taxa zilnică de 7 lei pe metru, întreb și eu, atâta am meritat? Doua petice de asfalt? Câteva mese vopsite? Astea sunt condițiile pe care le merităm?”, spune Teodor Oltean, într-un comentariu la postarea lierabului Ioan Turc.

Ar trebui să înțelegeți că nu avem nevoie de reparații ci de lucruri noi, inovatoare, utile nu porcării de pe vremea lui Ceașă, tot reparăm, tot reparăm și nu avem veci nimic, dar taxe cât de mari și bătaie de joc fără scrupule, rușine administratorilor orașului”, a comentat un alt cetățean – Marius Adrian Munteanu. 

Din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2019, suma de 2,1 milioane de lei a fost prevăzută pentru Amenajare piața angro și reparații capitale Piața Decebal – proiectare și execuție.

FOTO: Facebook – Ioan Turc