Problemene din SUA ar putea afecta soarta Ucrainei în războiul cu Rusia

Pentagon: Blocajul guvernamental ar putea afecta pregătirea piloţilor ucraineni pentru pilotarea avioanelor F-16.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat în timpul unei conferinţe de presă că blocajul guvernamental este cel mai rău scenariu care se poate întâmpla cu Departamentul de Apărare în ceea ce priveşte pregătirea echipajelor ucrainene pentru avioanele F-16, citează Kyiv Independent. 

Rustem Umerov a declarat că s-a format o nouă alianţă între Ucraina şi Franţa 
Ministrul apărării Rustem Umerov a declarat că el şi Sebastien Lecoru, ministrul apărării francez, se concentrează pe stimularea cooperării în ceea ce priveşte instruirea forţelor armate ale Kievului, dar şi în domeniul tehnic, scrie The Guardian.

„Zeci de proiecte au fost lansate sau sunt în curs de discuţie, cu scopul de a organiza producţia comună de arme noi sau întreţinerea armelor care se află deja la noi”, a declarat Umerov într-o conferinţă de presă alături de ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu.

Cele două ţări iau în considerare înfiinţarea unui fond „pentru a sprijini întreprinderile comune cu partenerii noştri şi companiile care doresc să înceapă producţia în Ucraina”.

Franţa şi Ucraina vor analiza „ce pot face împreună în ceea ce priveşte achiziţia sau producţia de arme”. Iar Parisul îşi va menţine nivelurile actuale de pregătire a soldaţilor ucraineni cu peste 7.000 în acest an.

LIVE TEXT RĂZBOI UCRAINA AICI

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.