Prognoza meteo pe o lună: schimbări radicale până pe 20 mai

După valul de aer polar care a traversat țara noastră, vremea pare să intre din nou într-un proces de încălzire. În următoarele patru săptămâni, temperaturile se vor schimba radical, semn că ne îndreptăm deja cu pași repezi spre sezonul cald. ANM a emis prognoza meteo până pe 20 mai. 

Prognoza meteo săptămâna 22–29 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și nord-vestice, dar și mai ridicate în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona deluroasă și sub-montană din regiunile sudice.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai și de Paște: prognoza meteo pe două săptămâni

Prognoza meteo săptămâna 29 aprilie–6 mai

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sud-estice, dar și local deficitare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Climatologul Roxana Bojariu, despre vremea extremă din ultimele zile: „E un semnal de alarmă că aceste fenomene se repetă”

Prognoza meteo săptămâna 6–13 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo săptămâna 13–20 mai

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.