Program prelungit la Direcția de Venituri din cadrul Primăriei Bistrița

Ghișeele Direcției de Venituri din cadrul Primăriei Bistrița vor funcționa în zilele de 28, 29 martie și 1 aprilie după un program special, dat fiind faptul că sunt ultimele zile în care se mai pot achita taxele și impozitele locale aferente semestrului I al anului în curs. De asemenea, doar în aceste zile, bistrițenii care achită integral taxele și impozitele locale pe anul 2019 mai pot beneficia de o reducere de 10 procente din suma totală. 

Potrivit șefului Serviciului Urmărire – Încasare din cadrul Direcției Venituri a Primăriei Bistrița, Camelia Morar, având în vedere că termenul limită pentru plata acestor dări aferente semestrului I – 31 martie – cade în timpul weekendului, Primăria Bistrița va prelungi acest termen cu o zi.

Astfel, și pe data de 1 aprilie se va mai acorda reducerea de 10 procente celor care plătesc integral taxele și impozitele locale aferente anului 2019. De asemenea, contribuabilii care plătesc taxele și impozitele aferente semestrului I până la data de 1 aprilie, inclusiv, se vor încadra în termen, iar cei care nu vor face acest lucru vor plăti și penalități începând cu data de 2 aprilie.

În zilele de 28 și 29 martie, dar și pe 1 aprilie, ghișeele Direcției Venituri vor fi deschise după un program special:

  • Joi           28.03.2019        8 – 14;     15-18;
  • Vineri      29.03.2019        8 – 14;
  • Luni         01.04.2019        8 -14;      15-18.

Așadar, după data de 1 aprilie, bistrițenii vor putea să plătească în continuare taxele și impozitele locale pe anul 2019, dar nu vor mai beneficia de bonificația de 10 procente și în plus, cei care nu și-au achitat dările aferente semestrului I vor plăti și penalizări.

Camelia Morar a mai adăugat că aproximativ 60 la sută din numărul total al contribuabililor persoane fizice din municipiul Bistrița preferă să achite aceste dări integral, în intervalul în care se acordă și bonificația de 10 procente, respectiv ianuarie – martie.

Dacă unii dintre cei care aleg această variantă și-au plătit deja taxele și impozitele locale, alții s-au lăsat pe ultima sută de metri, motiv pentru care în această perioadă se formează cozi la ghișeele Direcției Venituri.

Majoritatea contribuabililor încă preferă să achite în numerar, direct la ghișeu, cu toate că au la dispoziție și varianta de plată prin POS sau online, prin intermediul portalului ghișeul.ro. Totuși, față de alți ani, Camelia Morar afirmă că a crescut numărul celor care optează pentru modalitățile moderne de plată, fără a se deplasa la ghișeu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Miahi Ruști, la nivelul municipiului există peste 26.000 de contribuabili persoane fizice și circa 1.600 de contribuabili persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.