Consiliul Local care se va reuni în şedinţă extraordinară luni, pentru prima dată în acest an, va dezbate un proiect de hotărâre care prevede reabilitarea și modernizarea Liceului Tehnologic de Servicii și a cheltuielor aferente acestuia.
Administrația locală mizează pe o finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional, lucrările fiind estimate la aproximativ 7,7 milioane de lei. Cererea de finanțare a fost deja depusă la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest, proiectul a fost selectat în vederea finanţării, iar Primăria Bistrița a fost informată că proiectul a intrat deja în etapa precontractuală.
Potrivit expunerii de motive a proiectului care va fi dezbătut de consilieri, ”urgenţa propunerii spre aprobare a proiectului este determinată de necesitatea transmiterii către ADR Nord-Vest a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Bistriţa de aprobare a proiectului şi a cheltuielilor aferente, în conformitate cu ultima formă a bugetului aprobat, până la data de 20.01.2019”.
Principalul obiectiv al proiectului îl reprezinta reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea cu 244,82 mp a imobilului Liceului Tehnologic de Servicii, clădire cu regim de înălţime P+2E, de la suprafaţa construită în prezent de 415 mp la o suprafaţă de 659,82 mp, precum şi creşterea numărului de elevi de la 473 la 490, beneficiari direcţi ai unităţii de învăţământ.
Durata de implementare a proiectului este de 20 luni.
Clădirea propusă a fi reabilitată, modernizată și extinsă în cadrul obiectivului de investiți este amplasată pe Bulevardul Republicii la numărul 41.
Primăria Bistrița motivează că această investiție este absolut necesară deoarece actuala clădire înregistrează cele mai importante pierderi de energie prin pereţii exteriori, ferestrele din PVC existente cu un grad mare de tranfer termic, precum şi ultimul planșeu, care determină costuri foarte ridicate cu încălzirea spaţiilor pe perioada de iarnă.
Totodată, șarpanta din lemn a clădirii prezintă elemente structurale a căror degradare biologică este vizibilă, iar învelitoarea din țiglă ceramică necesită să fie înlocuită complet. Spațiile de învățământ existente nu asigură condițiile și confortul necesar derulării activităților de învățământ specifice, astfel că se vrea modernizarea clădirii