Promenada Inimilor, în acest sfârșit de săptămână, în Parcul Municipal din Bistrița

Pentru a încuraja mişcarea ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, Cluburile Rotary Bistriţa Nosa şi Rotary Bistriţa, alături de numeroase alte cluburi din ţară, împreună cu Societatea Română de Cardiologie si Forumului Naţional de Prevenţie, organizează şi anul acesta ”Promenada Inimilor”. Evenimentul va avea loc pe data de 29 septembrie, în Parcul Municipal din Bistrița.

Programul a fost iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi este implementat deja în peste 10 ţări europene. La nivel naţional, acesta a fost lansat în 2013 şi se bucură de un mare succes, beneficiind an de an de participarea a mii de persoane.

La Bistriţa, ”Promenada Inimilor” va avea loc pe data de 29 septembrie, de la ora 10 şi va consta în parcurgerea unui traseu de 1,6 km, amenajat în Parcul Municipal de către cele două Cluburi Rotary. Invitaţia este lansată tuturor locuitorilor oraşului care vor să susţină, în pas alergător sau în plimbare, importanţa mişcării pentru sănătate, locul de întâlnire fiind punctul de start al traseului: intrarea dinspre Sala Polivalentă a Parcului Municipal Bistriţa.

Potrivit Prof. Dr. Dan Gaiţă – Coordonator Naţional de Prevenţie Cardiovasculară, statisticile arată că la fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.