Se cere demisia Mariei Nistor, directorul Editurii Didactice și Pedagogice

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți, președinte al Uniunii Salvați România filiala Bistrița-Năsăud, cere demisia directorului Editurii Didactice și Pedagogice, Maria Nistor, ”pentru managementul defectuos, pentru lipsa de respect pentru actul educațional, pentru elevi, profesori și părinți”. 

Parlamentarul de Bistrița-Năsăud a precizat că Maria Nistor a fost invitată în Comisia de Învățământ pentru a da explicații cu privire la erorile grave din manualele școlare din acest an.

Greșelile din manualul de geografie, care va fi retipărit și care costa 300 de mii de Ron, cel de istorie, română și matematică au venit pe fondul lipsei de rigurozitate științifică a autorilor de manuale, a evaluatorilor din MEN dar și a lipsei de personal suficient din Editură. Cu 5 redactori și 4 tehnoredactori, EDP a tipărit 105 titluri și a cheltuit peste 24 de milioane de Ron. Cele 2, 5 milioane de manuale nou tipărite vor aștepta erata, iar copiii vor învăța din manuale cu greșeli, fără să aibă acces la forma digitalizată care nu e încărcată pe site. În România europeană, manualele pentru studiul limbilor de circulație, engleză și franceză, lipsesc pentru clasa a Vl – a” a precizat Cristina Iurișniți.

Potrivit deputatului, ”editura nu și-a asumat răspunderea pentru managementul defectuos al tipăririi manualelor. Mai mult decât atât, doamna director nu a recunoscut starea de ilegalitate în care s-a aflat Editura în lunile iunie-iulie, dată fiind neconstituționalitatea legii de înființare”.

Totodată, Cristina Iurișniți completează că ”în contextul gravelor probleme din învățământ, a lipsei digitalizarii și informatizării școlilor, aflam astăzi de la doamna director că toate școlile din România sunt conectate la internet. Îmi vine greu să cred o astfel de afirmație falsă în contextul în care avem zeci de unități de învățământ fără autorizații sanitare de funcționare, fără apă potabilă sau cu grupurile sanitare in curte, ca pe vremea bunicilor!
Ce fel de Educație ne dorim pentru copii noștri? Una europeană, conectata la noile tehnologii, sau una retrogradă, care nu încurajează valorile autentice!”. 

Din toate aceste considerente, USR solicită demisia Mariei Nistor. ”Cerem demisia directoarei Nistor pentru managementul defectuos, pentru lipsa de respect pentru actul educațional, pentru elevi, profesori si părinți! Stop risipei iresponsabile din banii publici! Stop incompetenței unui Guvern care vrea ca totul să unic și controlat!” a încheiat prof. Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.