Pârtia de schi Cocoș amenajată în Complexul Wonderland din municipiul Bistrița se redeschide marți, ca urmare a temperaturilor mai scăzute și a ninsorilor din ultima perioadă. Însă, schiorii vor putea să se bucure de pârtie doar între orele 18:00 – 21:00.

Pârtia Cocoș se va redeschide astăzi, 22 ianuarie 2019, de la ora 18.00 ca urmare a temperaturilor mai scăzute precum și a eforturilor personalului care deservește acest obiectiv, de a asigura condiții corespunzătoare desfășurării acestor activități. În perioada următoare pârtia va fi deschisă zilnic între orele 18.00 – 21.00, urmând să comunicăm în timp util eventualele modificări ale programului de funcționare” anunță, printr-un comunicat de presă, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

Taxa pentru utilizarea telescaunului în nocturnă este de 30 de lei/persoană.

Până în prezent, în sezonul rece 2018 – 2019, pârtia a funcționat o săptămână, în perioada 9 – 17 ianuarie, cu întrerupere de o zi, 14 ianuarie, când au fost făcute reviziile necesare pentru siguranța schiorilor. În data de 17 ianuarie, din cauza temperaturilor ridicate, pârtia a fost închisă.

Pârtia „Cocoş” are o lungime de 1.350 m, iar transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri. Pârtia este dotată și cu tunuri care produc zăpadă artificială și este întreținută de o echipă a Primăriei Bistrița, iar telescaunul este operat tot de personalul propriu autorizat al Primăriei Bistrița din cadrul Direcției Educație, Turism.