De Ziua Națională a României, Asociația Produs în Bistrița-Năsăud pregătește un spectacol culinar cu bucate tradiționale preparate de chef Nina Rus și invitații săi. De asemenea, tot pe 1 decembrie, la Bistrița va fi organizat și un târg tradițional, precum și spectacole atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

”Au reprezentat cu succes gastronomia tradițională prin toate colțurile lumii, au gătit românește la Alba Iulia de Centenarul Marii Uniri și, de 1 Decembrie 2019, Nina Rus și invitații ei vin să ne încânte cu un spectacol culinar de excepție”, anunță reprezentanții Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

Printre invitații Ninei Rus se vor număra Florin Vechiu, Fulop Attila, Marius Dejanschi, Bogdan Câmpanu, Clyde Nemes, Daniel Ursa, Vasile Hotca, Ionuț Mangiu.

Evenimentul pregătit de Asociația Produs în Bistrița-Năsăud se va desfășura în zona Piața Centrală – pietonalul Liviu Rebreanu, duminică, 1 decembrie, de la ora 14:30. Partenerii asociației în organizarea evenimentului sunt Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Liceul Tehnologic Agricol Bistrița.

Pentru organizarea zilei de 1 decembrie, autoritățile au alocat un buget de 100.000 de lei. Bistrițenii vor avea parte și de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Profesionist Dor Românesc al Centrului Județean de Cultură Bistrița-Năsăud, precum și un spectacol de muzică și dans pentru copii și un foc de artificii. Despre acest subiect, Realitatea de Bistrița a mai scris:

Ce pregătesc autoritățile din Bistrița-Năsăud de 1 Decembrie? Bugetul alocat manifestărilor este de 100.000 de lei

Tot pe 1 decembrie, vor fi aprinse și luminile feerice din fața Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. ”Am pregătit cel mai spectaculos și colorat eveniment de până acum, alături de Prietenii lui Moș Crăciun – Funtasticii. Copii, părinți, bunici, vă aștept pe toți la deja tradiționala aprindere a luminițelor de Crăciun, la un spectacol de muzică, dans, foc de artificii, animație stradală, retragerea cu torțe și multe surprize!”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.