Taximetriștii din Bistrița au protestat în Piața Petru Rareș (FOTO/VIDEO)

Zeci de taximetriști bistrițeni au ales să susțină protestul transportatorilor autorizați din toată țara și s-au adunat, joi, în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița, protestând faţă de „pirateria din domeniu” şi faţă de sistemul alternativ de transport urban, denumit ”car sharing”. 

Taximetriștii bistrițeni s-au solidarizat cu colegii lor de la nivelul întregii țări și au ales să susțină protestele acestora de la nivel național, proteste prin care vor să semnaleze o serie de nereguli, printre acestea „pirateria din domeniu” şi sistemul alternativ de transport urban, denumit ”car sharing”.

Deși în Bistrița încă nu a pătruns acest sistem în adevăratul sens al cuvântului, ci doar se testează o aplicație, Clever Go, el se practică deja atât în București, cât și în alte orașe mari din țară precum Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara sau Iași. Din acest motiv, taximetriștii bistrițeni s-au alăturat acțiunilor de protest de la nivel național și s-au adunat, joi, în Piața Petru Rareș, unde au susținut revendicările de la nivel național ale Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Președintele filialei județene a Camerei Naţionale a Taximetriştilor, Valer Bîgiu, a declarat că autorizația pentru protestul din municipiului Bistrița a fost făcută pentru 150 de autoturisme, însă le-a solicitat taximetriștilor să participe cu maxim 50 de mașini pentru a nu îngreuna traficul. Pe parcursul protestului, traficul în Piața Petru Rareș din oraș a fost oprit, polițiștii Serviciului Rutier afându-se în zonă pentru a dirija circulația.

Motivele protestului de la Bistrița au fost prezentate și autorităților județene, întrucât mai mulți taximetriști însoțiți de Valer Bîgiu s-au întâlnit cu prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenț, căruia i-au înmânat o listă cu revendicările pe care le au.

Protestul de la Bistrița a fost unul pașnic și s-a încheiat fără incidente.

Și la nivel național, în București și alte orașe din țară, miercuri, au fost organizate proteste. Transportatorii autorizaţi cer Guvernului să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, pentru că, în opinia lor și taximetriştii fără licenţă şi fără autorizaţie sunt falşi transportatori de persoane. Aceștia susțin că dacă dacă nici de această dată nu se vor rezolva problemele semnalate, sunt pregătiți să organizeze un miting de amploare în perioada 27 – 28 februarie.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.