Un accident feroviar s-a produs vineri dimineața, la ieșire din stația CF Șintereag spre Bistrița, anunță Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Traficul feroviar este întrerupt în aceste momente, întrucât un tren personal a lovit mai multe animale 

Din primele informații transmise de purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Cristina Răcilă, rezultă că ”un tren personal care circula pe ruta Vatra Dornei – Bistrița a lovit 4 vaci”.

”Nu sunt anunțate victime din rândul pasagerilor din tren. Au fost alocate la caz un echipaj de descarcerare grea din cadrul Detașamentului Bistrita și un echipaj SMURD de prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean”, a completat Cristina Răcilă.

UPDATE 09:40

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a început cercetările în acest caz, iar conform primelor date, ”trenul Regio 4205, care circulă pe relația Vatra Dornei- Bistrița a accidentat treisprezece vaci care au pătruns în gabaritul căi ferate, între halta Caila și cea din Șintereag, la Km CF 34+429”.

În tren se află aproximativ 30 de călători, nefiind înregistrate victime.

La această oră, ca urmare a accidentului, traficul feroviar este blocat în zonă.

La fața locului efectuează verificări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul polițiștii de la Transporturi-Biroul Județean Bistrița-Năsăud.

UPDATE 10:45

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud mai adaugă că în accidentul feroviar ar fi fost implicate 10 bovine.

Pompierii au reușit să degajeze calea ferată în vederea reluării circulației feroviare.

Pasagerii care se aflau în tren nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 11:03

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Bistriţa-Năsăud, circulaţia feroviară pe magistrala CF 400 a revenit la normal. Din cauza unui eveniment feroviar (mai multe bovine au fost acroşate, la o trecere la nivel cu calea ferată,  de către locomotiva trenului Regio 4204, care se deplasează pe relaţia Vatra Dornei – Bistriţa), aceasta fusese oprită la kilometrul 34+400 de metri, în zona localităţii Şintereag.

Trenul a înregistrat aproximativ 90 de minute întârzaiere. Nu a fost afectată circulația altor trenuri.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.