Două femei și un bărbat din Bistrița-Năsăud s-au ales cu dosare penale, după ce au folosit documente false din care reieșea că au avut venituri mari și astfel au obținut îndemnizații semnificative pentru creșterea copilului. În perioada 2019 – 2020, statul a cheltuit lunar cu cei trei  peste 16.300 lei. 

 

 

Astfel, potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, o femeie de 31 ani, din Bistrița, din 2019 și până în prezent, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, totodată declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4894 lei/lună.

La data de 25 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

În aceeași zi, polițiștii i-au întocmit dosar penal, tot pentru  înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, unei femei de 29 ani, din Bistrița, care din 2019 și până în 2020, ar fi solicitat acordarea îndemnizației de creștere a copilului, totodată declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 6786 lei/lună.

 

Un al treilea dosar penal a fost întocmit, tot pe 25 ianuarie, unui bărbat de 32 ani din Spermezeu, care, din 2019 și până în 2020, ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului, și acesta declarând în mod fals că ar fi desfășurat activități independente și că a obținut venituri în urma desfășurării acestor activități în lunile anterioare nașterii copilului, beneficiind astfel pe nedrept de indemnizația de creștere a copilului, respectiv 4562 lei/lună.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud