Turiști olandezi, blocați în Pasul Rotunda din Bistrița-Năsăud (FOTO)

Trei turiști de origine olandeză – un tată și două fiice – blocați cu autovehiculul în apropiere de Pasul Rotunda din județul Bistrița-Năsăud au fost găsiți de jandarmii montani Rodna, care le-au acordat sprijin.  

În timpul unei acțiuni de patrulare în zona Pasului Rotunda din județul Bistrița-Năsăud, jandarmii montani din Rodna au întâlnit, sâmbătă, un autovehicul care se împotmolise în șanțul de pe marginea drumului. În autovehicul se aflau trei turiști de origine olandeză, un tată și cele două fiice ale sale.

Turistul olandez a crezut pe moment că a fost îndrumat greșit de către GPS-ul din dotare și a încercat să întoarcă autovehiculul în căutarea unui alt traseu, însă a rămas împotmolit.

Jandarmii montani din Rodna, au intervenit în sprijinul bărbatului și l-au îndrumat către cel mai apropiat adăpost din Pasul Rotunda, în locul de campare special amenajat pentru turiști.

”Jandarmii montani l-au informat pe turistul olandez că poate apela pentru sprijin la nevoie, pe teritoriul țării noastre, numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Bărbatul a declarat că nu știa de acest număr, ba mai mult, acesta s-a arătat foarte încântat de ajutorul oferit de către jandarmii montani, afirmând faptul că stătea de aproximativ două ore, iar prin zonă nu a trecut nicio persoană căreia să îi poată solicita sprijin”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Potrivit jandarmilor bistrițeni, bărbatul are 51 de ani, iar fiicele sale 13, respectiv 11 ani. Ei locuiesc în Oland, dar în ultimele zile au vizitat mai multe biserici din lemn din județul Maramureș și doresc să își continue traseul către județul Cluj.

FOTO: IJJ B-N

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.