Un bărbat din localitatea Dumitrița, județul Bistrița-Năsăud este cercetat de polițiștii clujeni pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Mai întâi, bărbatul s-ar fi dat drept jandarm și ar fi abordat mai multe persoane pe raza municipiului Cluj-Napoca pe care le legitima și apoi le cerea sume de bani. În plus, acesta ar fi furat și bunuri dintr-o locuință.

Bărbatul din Bistrița-Năsăud purta îmbrăcăminte asemănătoare ţinutei specifice jandarmeriei: jachetă bleumarin, vestă neagră inscripţionată, de care era ataşată o lanternă, centură, Acesta purta bocanci militari şi o şapcă neagră cu emblema României. Avea asupra sa şi un telefon mobil la vedere, de care erau conectate câteva fire. Comportamentul însă este cel care l-a trădat pe bistrițean, iar un jandarm adevărat și-a dat seama că nu este ceva în regulă.

Existau înregistrate plângeri din partea unor cetăţeni cu privire la un bărbat având vârsta de aproximativ 30 de ani care susţinea că ar fi jandarm. Acesta îi legitima, după care le pretindea sume de bani. Plutonier major Bogdan Păun din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în timpul liber, pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, l-a observat pe bărbatul care corespundea semnalmentelor unei persoane despre care se cunoştea că folosea o identitate falsă, pretinzându-se jandarm. Jandarmul a pornit în urmărirea acestuia, l-a abordat, după care s-a legitimat, spunându-i că ar părea suspect. Consecutiv, a luat legătura cu dispeceratul unităţii, în vederea trimiterii unui echipaj”, arată Inspectoratul de Jandarmi Cluj.

După sosirea echipajului, persoana a fost condusă la Secţia 1 Poliţie Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor.

Odată ajuns la sediul Inspectoratului de Poliție Cluj, oamenii legii au reușit identificarea și reținerea bărbatului.

Astfel s-a stabilit că acesta are 31 de ani și este din comuna Dumitrița, județul Bistrița Năsăud, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. ”În fapt, tânărul este bănuit că la data de 14 iunie a.c., în jurul orei 03.00, folosindu-se de calităţi false a pătruns în locuinţa unui bărbat de pe raza municipiului Cluj-Napoca, de unde, profitând de neatenţia acestuia, ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare de 6.000 de lei”, informează IPJ Cluj.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

FOTO: Jandarmeria Cluj