Un tren accelerat a deraiat pe raza județului Bistrița-Năsăud. Traficul este blocat, atât cel feroviar, cât și cel rutier (FOTO/VIDEO)

Un tren accelerat care circula pe relația Sighetu Marmației – București Nord a deraiat, vineri seara, pe raza județului Bistrița-Năsăud, într-o zonă în care calea ferată se intersectează cu un drum național. Atât traficul feroviar, cât și cel rutier sunt blocate. 

Locomotiva și primul vagon al trenului accelerat care circula pe relația Sighetu Marmației – București au deraiat, incidentul petrecându-se pe raza localității Cosbuc din județul Bistrița-Năsăud, chiar la trecerea peste DN 17C, drum care face legătura între județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

”În acest moment atât traficul feroviar, cât și traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime” informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de intervenție. ”În momentul de față sunt alocate echipe de intervenție de la CFR, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coșbuc, echipajul pentru decarcerări grele din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipaje de poliție” mai precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

UPDATE 22:30

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că traficul feroviar a fost închis în această seară, între staţiile Coșbuc și Telciu (Bistrița-Năsăud), după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circula în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun, potrivit CFR.

La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, a mai notat CFR

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se mai precizează în comunicatul CFR.

UPDATE 22:58

Circulatia rutiera a fost deblocată. Se circulă alternativ pe un sens, celălalt sens este ocupat de echipajul de descarcerare grea pentru asigurarea iluminatului la lucrările care se impun. Echipajele de politie rutiera asigura fluidizarea traficului rutier, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

 

Sursa FOTO/VIDEO: www.vasiledale.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.