Update: Copil de 4 ani, căzut într-un pârâu, în apropiere de râul Bistrița, în comuna Livezile! Este căutat de pompieri și voluntari

Un copil a căzut într-un pârâu, afluent al râului Bistriţa, la Livezile, din județul Bistrița-Năsăud. Se pare că micuțul se juca în fața casei împreună cu alți copii, pe o stivă de lemne. Mai mult echipaje de pompieri, dar și voluntari efectuează căutări.

 

UPDATE: 

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, efectivele au fost suplimentate: 15 subofițeri și 3 ofițeri din ISU BN, SVSU Livezile și Bistrița, echipaj SAJ cu medic, polițiști, jandarmi și localnici sunt împărțiți în mai multe sectoare de căutare pe o distanta de cca 9 km, pe ambele maluri și pe cursul apei ajutorul bărcii pneumatice din dotarea Detasamentului de Pompieri Bistrița. „Se fac eforturi susținute pentru a găsi cât mai repede copilul, dar debitul este crescut, iar apa este învolburată. Sectoarele de căutare sunt împărțite din locul unde a fost văzut ultima data copilul, și pana în în partea de sus a municipiului Bistrița”, a declarat marius Rus, purtătorul de cuvât al ISU Bistrița-Năsăud.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un băiețel de doar 4 anișori din localitatea bistrițeană Livezile, care se juca în fața casei împreună cu alți copii, a căzut în urmă cu puțin timp în pârâul Morii, care se varsă în râul Bistrița.

La faţa locului intervin mai multe echipaje de pompieri, dar şi voluntari. Au fost trimise un echipaj de descarcerare, barca, un echipaj de la Ambulanţă, dar şi SVSU Bistriţa şi SVSU Livezile.

Căutările se desfășoară astfel: 12 subofițeri și un ofițer de la Detașamentul de Pompieri – de la locul căderii în apă spre aval în pârâu și pe râul Bistrița, alături de SVSU Livezile, SVSU Bistrița de la podul din Unirea în amonte. SVSU Bistrița are un punct de observare la puntea de trecere în Bistrita, lângă sediul SAJ.

Potrivit primarului comunei Livezile, Traian Simionca , aflat la faţa locului, copilul ar fi alunecat în pârâul umflat de ploile căzute în ultimele ore şi a fost dus de curent până în râul Bistriţa. Locul unde s-a întâmplat incidentul se află la circa distanţă de aproximativ 200 metri de gura de vărsare în râul Bistrița.

Suntem aici cu toții și îl căutăm. Pârâul în care a căzut copilul vine de pe un versant numit Valea Cărămizilor și se deversează în pârâul Bistrița. De unde a căzut copilul și până la râul Bistrița este o distanță de circa 150 – 200 de metri. Copilul s-ar fi jucat pe o stivă de lemne care era lângă pârâu. Au fost doi copii mici acolo. Pârâul este umflat. Nu a ieșit din matcă, dar e mare nivelul. Albia are cam 3 m lățime și 1,5 m adâncime, acum apa e mare, iar copilul fiind mic… Eu așa mare apa nu am văzut-o cam de 10 ani. Dacă ar mai crește vreo 50 cm, ar ieși din matcă„, a declarat primarul Traian Simionca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.