Viceprimarul Cristian Niculae: ”Aproximativ 4.000 de elevi din Bistrița vor beneficia de conditii mai bune de pregătire și învățare!”. 8 unități de învățământ intră în reabilitare

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, anunță că în acest an vor continua investițiile în învățământ și educație, opt unități de învățământ din oraș urmând să fie reabilitare începând cu anul 2019. 

După ce consilierul municipal Diana Morar a adus critici administrației locale din municipiul Bistrița pe motiv că în ultimii zece ani în oraș nu a fost construită nici măcar o creșă sau grădiniță nouă, reprezentanții Primăriei Bistrița vin cu câteva precizări privind situația actuală a unităților de învățământ din oraș care vor beneficia de lucrări de reabilitare, printre acestea numărându-se și două grădinițe.

Astfel, potrivit viceprimarului municipiului Bistrița, Cristian Niculae, începând cu anul 2019, opt unități de învățământ din municipiul Bistrița vor intra în procese de reabilitare și modernizare, la finalul cărora 4.000 de preșcolari și elevi se vor bucura de condiții mult mai bune de studiu. Este vorba despre trei licee, trei școli gimnaziale și două grădinițe, lucrările fiind estimate că se vor derula pe parcursul a doi ani, investițiile ridicându-se la suma de 118,2 mil de lei, circa 25,5 mil euro.

Unitățile de învățământ în cauză sunt: Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Școala Gimnazială numărul 4, ”Școala Gimnazială nr.1” Bistrița, Grădinița numărul 2 de pe strada Nicolae Bălcescu și Grădinița numărul 3 de pe strada Aleea Plăieșului.

În ceea ce privește Grădinița de pe strada Nicolae Bălcescu, la acest obiectiv lucrările au demarat încă de anul trecut, iar reprezentanții autorităților locale speră să le finalizeze în acest an.

Pentru restul obiectivelor, potrivit viceprimarului municipiului Bistrița, Cristian Niculae, proiectele tehnice și toate documentațiile sunt finalizate, investițiile fiind deja la faza de achiziție publică a lucrărilor de execuție.

Majoritatea acestor investiții se realizează din fonduri europene, mai puțin în cazul Liceului de Muzică Tudor Jarda, care va fi reabilitat prin fonduri guvernamentale (prin Programul Național de Dezvoltare Locală).

FOTO: Cristian Marius Niculae-Viceprimar al Municipiului Bistrița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.