Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că este mulțumită de activitatea miniștrilor Ioan Deneș și Daniel Suciu și spune că remanierea guvernamentală se va face în funcţie de modul în care fiecare ministru îşi îndeplineşte sarcinile pe care le are.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că de săptămâna viitoare va începe o analiză mai amplă pe ministere, adăugând că are în vedere și o restructurare a fiecăruia în parte, dublată de o descentralizare.

„De luni vom începe din nou analiza pe ministere, de data aceasta o analiză mult mai amplă, pe lângă analiza îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare, pe lângă analiza modului în care miniştrii au fost în teritoriu, modul în care au comunicat. Avem în vedere şi o restructurare pe fiecare minister în parte, dublată de descentralizare, astfel încât probabil analiza o să dureze un pic mai mult, dar cred că este nevoie de acest lucru şi îl vom trata cu foarte multă seriozitate. Începând de luni avem o comisie astfel încât să avem o analiză a tuturor acestor aspecte”, a declarat Dăncilă, într-o conferinţă de presă susținută la Bistriţa.

În ceea ce privește remanierea guvernamentală, premierul a mai adăugat că aceasta se va face în funcţie de modul în care fiecare ministru îşi îndeplineşte sarcinile pe care le are, menționând că este mulțimită de activitatea celor doi ministri din Bistrița-Năsăud.

Eu cred că echipa guvernamentală trebuie privită din punct de vedere al performanţei, din punct de vedere al modului în care fiecare ministru se implică şi a rezultatelor pe care le obţine. Remanierea nu o facem pentru că este dintr-un judeţ sau altul, remanierea o facem în funcţie de modul în care fiecare ministru îşi îndeplineşte sarcinile pe care le are. Pot să spun că, în acest moment, sunt mulţumită de activitatea lui Daniel Suciu, sunt mulţumită de activitatea lui Ioan Deneş. Deci eu cred că această abordare nu este o abordare corectă, dar de la USR nu mă mai miră nimic. Ei sunt doar cu acuzaţiile, cu jignirile şi cu divizarea societăţii. Nu am văzut un partid politic care să introducă atâta ură în societatea românească şi sper că cetăţenii la un moment dat să îi taxeze pentru că nu aceasta este firea poporului român”, a adăugat Dăncilă.

Întrebată dacă se va baza pe voturile organizației județene a PSD Bistrița-Năsăud în cazul în care se va decide să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus că preferă să nu facă scenarii, dar are mare încredere în organizația condusă de Emil Radu Moldovan, pe care îl cunoaște de 20 de ani.