Workshop-urile interactive despre profesiile mileniului III au adunat, sâmbătă, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud un număr impresionant de tineri și nu numai, care au avut ocazia să participe și la o serie de demonstrații cu roboți realizați de echipe de elevi pasionați de Robotică de la liceele din județ. 

În curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud se desfășoară, sâmbătă, un eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și de Centrul Județean de Excelență Bistrița-Năsăud cu prilejul Zilei Mondiale a Educației.

Intitulat ”Ce ȘTIM/STEM despre profesiile mileniului III?”, evenimentul se adresează în principal dascălilor, elevilor și studenților și oferă formare educațională într-un mod interactiv și accesibil pe parcursul întregii zile.

Astfel, toată ziua, persoanele participante pot lua parte la workshop-uri coordonate de specialiști, experimente și activități practice susținute de elevi și studenți, toate abordând teme importante în creșterea actului educațional, bazate pe învățare experimentală și educație nonformală. Totodată, scopul evenimentului este acela de a veni în sprijinul elevilor, îndrumându-i în alegerea unei profesii.

Alături de elevi și dascăli, la deschiderea evenimentului au participat și reprezentanți ai autorităților locale, care s-au adresat celor prezenți vorbindu-le despre cât de importanță este educația.

„Fără educație și fără cunoaștere nu putem realiza nimic, în niciun domeniu. Această serie de evenimente educative care au loc în incinta Complexului Muzeal Județean se suprapune și peste începutul de an școlar preuniversitar și universitar, fiind și un posibil start la planurile pe care, elevi, studenți, cadre didactice și părinți ni le facem în acest context. Cred că evenimente de acest tip suplinesc în mod fericit ceea ce nu reușește să facă școala prin curriculă și manuale, dar și ceea ce dumneavoastră, stimate cadre didactice, simțiți nevoia să faceți: nevoia ca acești tineri minunați să plece la drum în viață și cu cunoștințe practice și cu o îndrumare despre ce va însemna viitorul lor atunci când își vor termina studiile”, a transmis prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, la deschiderea evenimentului.

Totodată, viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a dat și o veste bună pentru tineri. Acesta a anunțat că Primăria Bistrița, prin Centrul Comunitar pentru Tineret (CETIN) a achiziționat un SOFT care să ajute tinerii în orientarea către profesiile viitorului, ținând cont atât de interesele copiilor, cât și de talentele acestora. În plus, SOFTUL de la CETIN este un real ajutor și pentru părinți, care trebuie să înțeleagă care sunt abilitățile copilului, dar să țină cont și de dorințele acestuia.

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud sunt organizate și demonstrații cu roboți realizați de elevi de la liceele din județ.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Facultatea de Fizică din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași, Centrul Județean de Excelență Brașov, Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, Palatul Copiilor Bistrița și Asociația Learning by teaching.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.