Siguranța elevilor în școală este în atenția Poliției Române, spune subcomisarul de poliţie Mihaela Schreiner, coordonatorul compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Din acest motiv, în noul an școlar, în unitățile de învățământ din județ va fi organizată o campanie de informare și conștientizare a elevilor intitulată ”10 pentru Siguranță”.

”O campanie atât pentru elevi și cadre didactice, cât și pentru părinți. Elementul de noutate în această campanie este că nu doar Poliția este implicată, ci toate instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, precum Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Centrul de Prevenire Antidrog. Se vor constitui echipe mixte interinstituționale și vom fi prezenți în școli pentru a informa elevii, pentru a asigura siguranța lor”, a declarat Mihaela Schreiner, într-o ședință a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud la care au luat parte directorii unităților de învățământ.

Subcomisarul de poliție a mai adăugat că împreună cu Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud s-au stabilit deja care vor fi unitățile de învățământ care vor fi vizitate în primele două săptămâni de la debutul noului an școlar 2019 – 2020. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 6 ”Ștefan cel Mare” Bistrița, Colegiile Naționale ”Andrei Mureșanu” și ”Liviu Rebreanu”, școlile din localitățile Salva, Coșbuc, Telciu, Școala Gimnazială nr. 7 Viișoara, școlile din Rodna, Școala Gimnazială nr.5 ”Lucian Blaga” Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Colegiul Infoel Bistrița, Școala Gimnazială nr. 1 Năsăud, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean și Școala Gimnazială din Dumitra. ”Acestea sunt primele școli în care vom ajunge, după care astfel de acțiuni vor fi desfășurate în toate unitățile de învățământ”, le-a mai transmis Mihaela Schreiner directorilor unităților de învățământ.

Campania a fost lansată sâmbătă, 7 septembrie, la Bistrița și se adresează în primul rând elevilor, specialiștii concentrând pentru ei cele mai utile 10 recomandări preventive, în materiale atractive sub formă de orare școlare, calendare și flyere preventive.

Siguranța pe stradă, acasă, în mediul virtual dar și conduita corectă la școală sunt teme dezvoltate preventiv.

Și părinții sunt în atenția reprezentanților instituțiilor partenere de la care vor primi recomandări pentru a preveni victimizarea copiilor lor sau îndrumări pentru evitarea situațiilor din sfera delincvenței juvenile.

Pe parcursul campaniei, structurile implicate vor organiza întâlniri cu elevii, cadrele didactice şi cu părinţii şi vor aborda subiecte diverse, de la siguranţa rutieră – la pericolul consumului de droguri sau a traficului de persoane.

De asemenea, Mihaela Schreiner a mai precizat că în prima zi de școală, la deschiderea festivă a noului an școlar din unitățile de învățământ vor fi prezenți toți polițiștii din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.