Nouă cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și alte șapte de la Spitalul Orășenesc Năsăud sunt în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact cu pacienta confirmată cu CoVid-19, originară din Salva.

 

Toate cele 16 cadre medicale au fost plasate la domiciliu încă din 21 martie. Informațiile cu privire la cadrele medicale de la Spitalul Județean Bistrița au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, Bianca Danci. Nu se cunoaște însă cu exactitate despre câți medici este vorba sau asistenți medicali, precum și infirmiere.

De asemenea, 7 cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Năsăud sunt și ele plasate la domiciliu. Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, ar fi vorba despre un medic, 4 asistenți medicali și două infirmiere, toți activând la Centru de Primiri Urgențe din cadrul spitalului năsăudean.

De asemenea, sunt în izolare la domiciliu și doi angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud – o asistentă medicală și un șofer – care au intrat în contact cu femeia din Salva, aceștia transportând-o de la domicilii la spitalul din Năsăud, iar mai apoi la Spitalul Județean.

Totodată, în urmă cu câteva zile, alți 2 angajați din sectorul public au fost plasați și ei în izolare la domiciliu, fiind vorba despre 2 polițiști de la Rutieră, care au intrat în contact cu un bărbat din județul Botoșani, acesta fiind ulterior diagnosticat cu CoVid-19.

În Bistrița-Năsăud se aflau, potrivit informațiilor transmise luni dimineața de Instituția Prefectului, 1.245 de persoane în izolare la domiciliu, iar alte 127 în carantină.