Gabriel Lazany, managerul SJU Bistriţa: Există din păcate candidați care, după 3 ani de şcolarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, se declară foarte dezamăgit de calitatea unora dintre candidaţii care au participat la concursul organizat de instituţia pe care o conduce, pentru ocuparea unor posturi de asistenţi medicali generalişti. „Nu mi-a plăcut”, a scris Lazany pe contul său de Facebook, acesta fiind decis să facă schimbări drastice în metodolgia de concurs pentru ocuparea posturilor în cadrul instituţiei spitaliceşti bistriţene.

 

Potrivit managerului SJU Bistriţa, la concursul organizat pentru ocuparea unor posturi de asistenţi medicali generalişti au participat candidaţi care, după 3 ani de şcolarizare, nu au ştiu să completeze nici măcar o foaie de temperatură.

Ieri am participat la proba orală a concursului organizat pentru ocuparea a 4 posturi de asistenți medicali generaliști. Nu am făcut parte din comisia de concurs, am stat doar și am privit. Concluzia: nu mi-a plăcut. 
Un concurs organizat după o metodologie veche, care consider că nu se pliază pe profilul spitalului, pe care dorim să-l facem performant, din toate punctele de vedere. Am constatat cu uimire că există din păcate candidați care, după 3 ani de şcolarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură„, a scris Lazany.

Managerul SJU Bistriţa spune că a venit timpul să facă unele schimbări în metodologia de concurs, printre acestea numărându-se transformarea probei orale în probă practică.

Drept urmare, am decis că este momentul să facem și aici unele schimbări. Săptămâna aceasta, voi avea discuții cu reprezentanții OAMMR și ai sindicatelor pentru a stabili de comun acord o nouă metodologie de concurs. Voi propune introducerea obligatorie în bibliografie a Regulamentului de organizare și funcționare (ROF), a Regulamentului de ordine interioară (ROI) ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a Fișei postului pentru asistent medical. Cred că este fundamental când te prezinți la un concurs să cunoști regulamentele instituției și să știi care îti sunt obligațiile, ce așteaptă angajatorul de la tine. De asemenea, voi propune ca proba orală să se transforme în probă practică (unde candidații vor avea de efectuat unele manopere medicale de bază) și interviu, unde comisia va formula întrebări din regulamente și fișa postului„, a precizat Gabriel Lazany.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.