Un tânăr dintr-un sat de pe Valea Bârgăului a fost arestat preventiv, luni, după ce a fost prins a doua oară luna aceasta conducând un autovehicul fără a avea permis de conducere și sub influența alcoolului. În plus, anul trecut, acesta a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul rutier.

 

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat ieri un șofer fără permis de conducere care se afla sub influența alcoolului.

În Tureac, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani din Ciosa.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și ulterior a fost dispusă reținerea pe o perioadă de 24 de ore a tânărului. Acesta urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul este cercetat într-un alt dosar penal întocmit la începutul lunii august 2021, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată acesta a fost condamnat în anul 2020 pentru infracțiuni la regimul rutier.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud