Un tânăr din localitatea Ciosa riscă să ajungă după gratii, pentru că nu a respectat măsura preventivă a arestului la domiciliu. Luna trecută, deși îi era interzis să părăsească locuința, acesta a ieșit la plimbare cu un autoturism neînmatriculat și a produs un accident rutier, după care a plecat de la fața locului. În cele din urmă, polițiștii au descoperit cine a fost autorul evenimentului rutier. 

 

 

În urma investigațiilor efectuate cu sprijinul polițiștilor criminaliști, precum și a probatoriului administrat, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare au dispus, miercuri, reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 24 de ani din Ciosa, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni.

Potrivit IPJ BIstrița-Năsăud, la data de 29 octombrie, o femeie din Susenii Bârgăului a sesizat faptul că, în aceeași dimineață, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune cu gardul care-i împrejmuiește imobilul, distrugând mai mulți stâlpi din beton, după care a plecat de la fața locului.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic au identificat, iar ulterior depistat bărbatul bănuit de producerea accidentului. Polițiștii au constatat faptul că acesta ar fi părăsit locuința, deși  se afla sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu. Totodată,  ar fi condus un autoturism radiat din circulație, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în localitatea Susenii Bârgăului ar fi produs accidentul rutier soldat cu distrugerea gardului.

În cadrul dosarului penal întocmit cu privire la infracțiunile de evadare, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a tânărului de 24 de ani din Ciosa. Acesta este încarcerat în Centru de Reținere și Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Biroul Supravegheri Judiciare, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele ei.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud