Sâmbătă dimineață, pe DN17C, în orașul Năsăud, un copil de 12 ani, care se deplasa pe bicicletă, pe direcția de mers Năsăud-Salva, a fost accidentat de o autospecială de Ambulanță. 

 

 

Conform verificărilor efectuate de polițiști la fața locului, se pare că băiatul ar fi efectuat un viraj brusc spre stânga, moment în care a fost accidentat de o autospecială de ambulanță care circula pe aceeași direcție.

Aceasta se afla în misiune și avea semnalele luminoase în funcțiune„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Copilul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, se pare cu răni minore.

În accidentul din Năsăud a fost implicată o ambulanță B2 din SAJ/Substația Năsăud, care se deplasa la o misiune. Victima se afla pe bicicletă și se pare că “a tăiat calea” ambulanței. A fost alocat un alt echipaj B2 pentru a prelua copilul. După primele evaluări, leziunile suferite sunt minime, fără risc vital. Totuși, s-a decis evacuarea către UPU-Pediatrie Bistrița pentru investigații suplimentare„, a declarat dr. Annabella Muszi, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii din Năsăud efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.