Adevărate galerii de artă în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița (FOTO)

Holurile Secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost transformate în adevărate galerii de artă, aici fiind expuse fotografii realizate atât de amatori, cât și de profesioniști de artă fotografică. 

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a lansat o propunere către pasionații de artă fotografică, fie ei amatori sau profesioniști. Aceștia au avut posibilitatea să își expună cele mai reușite fotografii pe holurile și în sălile de așteptare ale unității medicale, cu scopul de a transforma aceste încăperi în mici galerii. După ce această ideea a fost deja implementată cu succes la parterul spitalului, într-o nouă secție, care în prezent se află într-un amplu proces de modernizare și extindere, au fost amplasate astfel de fotografii. Este vorba despre Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

””Mai mult casă, mai puțin spital” este un concept care îi aparține managerului Gabriel Lazany, pe care l-am găsit astăzi pe șantier, asistând la montarea Galeriei de artă fotografică, care va aduce lumină și culoare în noua secție ATI”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a efectuat o vizită pe șantier pentru a vedea stadiul lucrărilor.

Autoritățile dau asigurări că până la sfârșitul lunii viitoare noua secție ATI va fi funcțională și atât pacienții, cât și aparținătorii vor avea parte de un “altfel” de spital.

În timpul ultimei vizite pe care a efectuat-o la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a arătat încântată de proiectul privind modernizarea și extinderea secției de Anestezie și Terapie Intensivă, afirmând chiar că poate să facă o comparație cu secțiile similare din spitalele mari din străinătate.

Valoarea totală a investiției de la secția ATI este de aproximativ 4 milioane de euro, fonduri asigurate de Guvernul României prin Ministerul Sănătății și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Proiectul de modernizare și extindere a secției ATI prevede că suprafața secției va creste de la 284 de mp la 710 mp. De asemenea, cele 20 de paturi vor fi dotate cu tehnică medicală menită să mențină funcțiile vitale ale pacienților.

În plus, toate suprafețele cu care vor intra în contact pacienții și aparținătorii vor fi făcute din materiale bactericide, care se autodezinfectează. Comparativ cu materialele clasice, numărul de bacterii și microorganisme de pe suprafețe va fi de 100.000 de ori mai mic.

Reprezentanții autorităților locale dau asigurări că noua Secție de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi una dintre cele mai moderne secții de Terapie Intensivă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.