Doi bistrițeni, prinși în flagrant încercând să vândă droguri în Năsăud, arestați preventiv în Vrancea

Doi tineri din Bistrița-Năsăud au ajuns după gratii în județul Vrancea, aceștia fiind suspectați de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc. Cei doi au fost reținuți joi, de procurorii DIICOT Vrancea, în urma unei descinderi care a avut loc în orașul Năsăud, la orele amiezii. Aceasta este a doua acțiune în interval de trei luni a procurorilor antimafia vrânceni în județul Bistrița-Năsăud.

 

Doi tineri din Bistrița-Năsăud au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore, după ce au fost prinși în flagrant încercând să vândă droguri ziua în amiaza mare, în plină stradă, în orașul Năsăud. Unul este chiar localnic, în timp ce al doilea este originar din comuna Feldru.

(VIDEO) Ca-n filme, la Năsăud ! Traficanți de droguri reținuți direct din trafic de ”mascați”Demonstrație de forță în plină stradă, la Năsăud, la orele amiezii de azi, din partea procurorilor DIICOT și forțelor speciale de poliție față de suspecți în ceea ce privește traficul de droguri. Scenele șocante pentru un orășel liniștit precum Năsăudul s-au petrecut pe Bulevardul Grănicerilor, la intersecția cu strada Crinului. Practic a fost ca în filme, oamenii legii intervenind direct în trafic pentru a-i bloca cu mașinile pe suspecții traficați de droguri, trei persoane fiind reținute, captura incluzând și mai multe pachete ce se vor constitui drept probe în dosar. Identitatea celor reținuți direct din trafic nu a fost făcută publică, însă lumea prezentă ”ca la urs” a constatat că mașina urmărită și blocată este înmatriculată în Vrancea. Năsăudul a devenit celebru în ceea ce privește traficul de droguri de acum mai bine de 7 ani, atunci când descinderi masive au vizat mai multe locuințe și baruri din localitate, acțiuni soldate cu reținerea a zeci de persoane, în special elevi și adolescenți. De atunci, periodic, ”academicienii” au fost răscoliți de polițiștii, ultima acțiune de acest fel având loc fix în urmă cu un an de zile.

Publicată de Radu Sîrbu pe Miercuri, 5 iunie 2019

 

Aceștia au fost duși la audieri și propuși pentru arestare preventivă. Solicitatrea procurorilor DIICOT Vrancea a fost admisă, joi, de Tribunalul Vrancea.

„În baza art. 226 alin.1 și 2 C.pr.pen., cu referire la art. 202 alin. 1 și 3 C.pr.pen. și 223 alin. 2 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție- D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Vrancea pentru arestare preventiva și în consecință: Dispune arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile fiecare, începând cu data de 06.06.2019 și până la data de 05.07.2019 inclusiv, a inculpaților:

– C.F.D, aflat în prezent în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Vrancea, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 şi art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;

-V.F., aflat în prezent în Centrul de Retinere si Arest Preventiv Vrancea, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi deţinere în vederea consumului de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 şi art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. În baza disp. art. 230 C.pr.pen. dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele fiecărui inculpat.

În baza art. 228 C.pr.pen. dispune încunoștințarea unui membru al familiei pentru fiecare inculpat ori a unei alte persoane desemnată de fiecare inculpat. Se va încunoștința autoritatea competentă conform art. 229 C.pr.pen., dacă este cazul. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorilor din oficiu (…), în cuantum de câte 313 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința de cameră de consiliu, azi, 06.06.2019”, este decizia Tribunalului Vrancea.

 

În urmă cu trei luni, mai precis pe data de 6 martie, alți doi bărbați din Bistrița-Năsăud au fost prinși în flagrant de investigatorii din Vrancea în timp ce încercau să vândă droguri pe raza orașului Beclean. Unul din cei doi traficanți pe care au pus mâna atunci anchetatorii vrânceni avea la activ mai multe condamnări în Spania, pentru furt.

Cei doi au fost duși în fața magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă de instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.