Agenți economici din Bistrița-Năsăud, amendați pentru comerț ilicit sau nerespectarea ordonanțelor militare

Peste 30 de operatori economici din Bistrița-Năsăud au fost verificați, miercuri, de polițiști, parte din ei primind amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor militare sau pentru comerț ilicit. Totalul sancțiunilor aplicate se cifrează la peste 36.000 lei. 

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, au fost efectuate controale și verificări de specialitate pe raza orașului Sângeorz-Băi, Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, dar și a comunelor Sânmihaiu de Câmpie, Budești, Miceștii de Câmpie, Silivașu de Câmpie, Teaca și Galații Bistriței.

Cu această ocazie, au fost verificați 31 de operatori economici, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în  valoare totală de 36.500 lei. Din totalul acestora, 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 (comerț ilicit), una pentru nerespectarea prevederilor  O.U.G. 28/1999 (obligația de a folosi aparate de marcat electronice fiscale) , iar celelalte 7 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare. Totodată, a fost confiscat numerar suma de 240 lei„, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BIstrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.