Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat, în ultimele 24 de ore, amenzi în valoare de peste 130.000 lei, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea ordinanțelor militare. Sancțiuni piperate au fost aplicate și pentru comerț ilicit, potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. 

 

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 217 de poliţişti, 83 de jandarmi și 37 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au fost efectuate 609 verificări la persoane aflate în izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 160 de societăți comerciale și 122 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 125.000 de lei.

Dintre acestea, 49 de sancțiuni, în valoare de 79.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse, 17 sancțiuni, în valoare de 40.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, jandarmii au verificat 211 persoane, aflate în 38 locații, din 20 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei.

Forțele de ordine continuă acțiunile de verificare privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.