Anexe gospodărești distruse de un puternic incendiu. Pompierii au reușit să salveze casa (FOTO/VIDEO)

 

Pompierii bistrițeni au fost solicitați în noaptea de joi spre vineri să intervină la un incendiu care a izbucnit pe raza localității Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud.

Alarma s-a dat după miezul nopții. Două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD de prim ajutor din cadrul Inspetcoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost direcționate la fața locului. Când au ajuns în zona în care a izbucnit incendiul, echipajele de pompieri au constatat că acesta se manifesta generalizat la grajd, anexă, iar flăcările au cuprins și jumătate dintr-o casă de locuit.

”Au fost suplimente efectivele de intervenție cu încă un echipaj de pompieri militari cu autospecială de stingere. De asemenea, pompierii voluntari din cadrul SVSU Bistrița Bârgaului au fost direcționați la locul indicat încă din momentul apelului la 112”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Accesul autospecialelor la locul evenimentului a fost greu, pe un drum îngust și accidentat.

După ce s-au asigurat ca nu sunt victime, pompierii au acționat pentru protejarea casei de locuit care se afla la mică distanță față de focarele incendiului, concomitent cu localizarea și lichidarea acestora.

”Suprafața totală afectată de incendiu este de circa 150 mp ( 2 grajduri, o șură – arse aproape în totalitate, o anexă gospodărescă (locuibilă) în proporție de 50 %). Cealaltă jumate a anexei și casa de locuit au fost salvate. Din păcate, în grajd, pompierii au găsit un cal carbonizat, restul animalelor fiind scoase de proprietari în timp util”, a mai adăugat Marius Rus.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

FOTO/VIDEO: ISU B-N

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.