Aproximavtiv 50 de grefieri au protestat în fața Palatului de Justiție din Bistrița! Alți 11 au participat la mitingul din Capitală

Aproximativ 50 de grefieri și personal auxiliar de la Judecătoria Bistrița, Tribunalul Bistrița-Năsăud și parchete au ieșit, vineri, în fața Palatului de Justiție din Bistrița pentru a protesta și a-i susține pe colegii care au participat la mitingul organizat în București în fața Guvernului.

 

Grefierii sunt nemulțumiți din cauza volumului mare de muncă, a orelor suplimentare neplătite, dar și pentru calculul greșit al salariilor, ceea ce va avea drept rezultat plafonarea veniturilor a aproximativ 80% dintre ei până în anul 2022.

De asemenea, personalul auxiliar de specialitate este singura categorie profesională al cărui salariu net nu a fost majorat cu procentul de 25%.

Grefierii din Bistrița Năsăud au avut și reprezentanți care au participat la mitingul organizat la București, în fața Guvernului. Astfel, de la toate instanțele din județ au mers în Capitală 11 grefieri, dintre care 3 au fost de la parchete.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.