Blocul cu locuințe ANL destinat tinerilor specialiști în sistemul medical din județul Bistrița-Năsăud este complet. Ultimele chei ale locuințelor care nu au fost repartizate în prima fază au ajuns la noii chiriași.

”Am oferit ultimele 4 chei, iar acum cele 24 de apartamente sunt locuite în integralitate de medici și familiile lor care aduc un mare plus comunității noastre! Mă bucur că acest proiect pilot al Agenției Naționale pentru Locuințe s-a dovedit a fi un succes la Bistrița și sper ca tot mai multe județe să îl preia și să ofere tinerilor profesioniști o casă și implicit un motiv în plus de a practica medicina acasă, în România!”, a precizat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care alături de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, au oferit cheile noilor chiriași. 

Blocul ANL este situat pe strada Prundului din municipiul Bistrița și are 24 de unități locative cu una și două camere. Într-o primă fază au fost repartizate 20 de locuințe, iar ulterior încă 4. Investiția totală, realizată prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, s-a ridicat la suma de 3,1 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost de circa 500.000 de lei, sumă investită în viabilizarea terenului și amenajarea unui zid de sprijin, a  locurilor de parcare și a spațiilor verzi.

În plus, lângă acest bloc se mai construiește încă unul, tot cu 24 de unități locative, acestea urmând să fie destinate tinerilor care lucrează în instituții publice.