Autoritățile județene din Bistrița-Năsăud, alături de Tăsuleasa Social în campania „Camionul de Crăciun în Basarabia” (FOTO/VIDEO)

Campania demarată de Asociația Tășuleasa Social prin care își propune să achiziționeze cât mai multe cadouri pentru copiii din Basarabia începe să aibă din ce în ce mai mulți susținători. Autoritățile județene din Bistrița-Năsăud nu au rămas indiferente și au răspuns pozitiv apelului lansat de organizatori, care vor ca în acest an, pe lângă cele două camioane încărcate cu cadouri și donate de voluntarii din Germania, să reușească să adune încă două și aceste daruri să fie distribuite copiilor din Basarabia.

În fiecare an, Asociația Tășuleasa Social cu sprijinul organizației Johanniter-Unfall-Hilfe e.V. din Germania derulează acțiunea ”Camionul de Crăciun” prin intermediul căreia copiii din mediul rural primesc cadouri. Organizația din Germania derulează această acțiune de 25 de ani, iar în România aceasta se derulează de 16 ani, fiind o acțiune de amploare și cu tradiție. Anul trecut, pentru prima dată, un camion încărcat cu cadouri pentru copii a ajuns și în Basarabia, iar organizatorii acțiunii vor ca anul acesta acțiunea să fie una mai amplă. Astfel, Asociația Tășuleasa Social a lansat un apel către toți cei care vor să susțină campania, îndemnându-i să cumpere și să doneze cadouri.

Anul trecut am fost prima dată și în Basarabia, în Raionul Glodeni cu un camion, împărțind bucurie la circa 1200 de copii. Anul acesta dorim să ne întoarcem cu 2 camioane la acești copii, dar în același timp am dori să vedem dacă în acești ani, în încercarea noastră de a schimba ceva în jur, chiar am reușit. De aceea, în colaborare cu Selgros Bistrița, avem o provocare pentru toți care vor să învețe să dăruiască: cele 2 camioane cu cadouri cer încă două camioane însoțitoare. Oare reușim să strângem 2 tiruri de cadouri pentru copiii din Moldova? Oare am învățat ceva în acești 16 ani? Aceasta este șansa noastră să aflăm răspunsul: Selgros Bistrița a pregătit cadourile, noi trebuie doar să mergem și să le plătim la casă. Dacă nu suntem din Bistrița, altă modalitate este plata directă a sumei de 144,82 lei în contul de mai jos, cu specificarea: “cadou de Crăciun pentru Basarabia”. Cu banii adunați din cont, noi cumpărăm cadourile și în luna ianuarie le ducem copiilor din Glodeni. Tășuleasa Social, Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX. Aceleași date bancare se pot găsi și pe site-ul www.tasuleasasocial.ro” precizează reprezentanții Tășuleasa Social.

Primul care a cumpărat 10 cadouri a fost Tibi Ușeriu.

LIVE! Tibi Useriu cumpara primele cadouri pentru Camionul de Craciun in Basarabia, la Selgros Romania!

Publicată de Tasuleasa Social pe Joi, 27 decembrie 2018

De asemenea, nici reprezentanții autorităților județene din Bistrița-Năsăud nu au rămas indiferenți și au făcut la fel. Printre cei care au mai cumpărat cadouri se numără prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

„Noi am primit timp de 16 ani, cadouri pentru copiii din județul Bistrița-Năsăud și e momentul să dăruim la rândul nostru, iar eu am cumpărat 10 cadouri care vor merge către copiii din Republica Moldova.  A sosit timpul să dăruim la rândul nostru celor mai puțin norocoși și pe care istoria încă îi ține despărțiți de noi, copiilor din raionul Glodeni (Republica Moldova). Până în 18 ianuarie puteți face un minim gest de generozitate” a precizat prefectul Ovidiu Victor Frenț.

În plus, și jandarmii susțin campania. ”Jandarmii bistriţeni se alătură acestei campanii prin achiziţionarea a 20 de astfel de cadouri care sunt pregătite special pentru această campanie de către magazinul Selgros Bistrița. Ele vor ajunge în această lună la copiii din Raionul Glodeni, Republica Moldova” arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Mecanismul prin care puteți susține această acțiune este simplu: puteți plăti unul sau mai multe cadouri la supermarket sau puteți transfera suma de 144,82 lei pentru fiecare cadou, direct în contul Tășuleasa Social (Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX), specificând la detaliile transferului „Cadou de Crăciun pentru Basarabia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.