Început de an cu scandal la Spitalul Județean de Urgență Bistrița! O mamă aduce acuzații grave unor medici. Managerul reacționează ferm: Această postare nu reprezintă o cale legală și morală de remediere a unei situații

O femeie din Bistrița-Năsăud aduce acuzații grave unor medici ai Secției Pediatrie din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce ar fi ajuns cu copilul său în stare gravă la un spital din Cluj-Napoca, la patru săptămâni de la internare. Femeia susține că micuțul ar fi fost tratat cu indiferență și că i s-ar fi cerut bani.

 

O mamă din Bistrița-Năsăud susține pe contul său de Facebook, chiar în prima zi a anului 2019, că niște medici de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița ar fi tratat cu indiferență problemele de sănătate ale copilului său, și că micuțul ar fi ajuns la un pas de moarte. După patru săptămâni de spitalizare la Bistrița, copilul a fost trimis la un spital din Cluj-Napoca, unde ar fi ajuns în stare foarte gravă. Totodată, femeia respectivă susține că în spitalul bistrițean i s-au cerut bani. În postarea sa, bistrițeanca folosește un limbaj suburban, caracterizându-i pe angajații spitalului bistrițean drept „handicapați”.

„Oare de ce e atâta inconștiență în lume, oare de ce? Copilul meu era să moară la Spitalu Județean Bistrița, oare de ce? Nu a luat nimeni măsuri, oare de ce? Dacă nu dai bani te lasă să mori, copilul meu era sa moară la mine în brațe si Doamna doctor Cojoln de la Bistrița nu a făcut nimic, m-a lăsat să urlu pe coridoru spitalului de la ora 8 dimineața până la 3 după amiază când s-o albestrit copilu tot la față.
Copilu era sub tratament de o lună de zile la doamna doctor Conț… dânsa era plecată în concediu și a înlocuit-o Doctorita Cojoln. Nu înțeleg un lucru, de ce copilu meu se agrava pe zi ce trece tot mai rau, copilu era sub tratament până nu am facut scandal și am anunțat Directoru spitalului ce se întâmplă la pediatrie că copilu meu moare și nimeni nu ia masuri, atunci o știut să mă trimită mai departe cu copilu. Când am ajuns la Cluj cu copilu medicii de aici de la Pediatrie 2 mi-au spus că viata copilului era contra cronometru deci era să moară, m-o ținut o lună la Bistrita și m-a trimis cu copilu la Cluj aproape mort. 
Va rog din suflet distribuiti aceasta postare să vadă mai mulți părinți ce se întâmplă la Pediatrie la Bistrița, acolo e morgă, nu e pediatrie. 
Lucrurile n-o să rămână așa, când ies de la spital de la Cluj am să dau spitalu în judecată și am să chem si televiziunea să vadă o țară întreagă cum te lasă medicii să mori cu zile, le trebuie numai bani. 
Aveți salarii pe lună după copii, sunteti plătiți și mai faceți și figuri handicapaților, oricum de mine nu scăpați până nu zburați de la pediatrie că nu sunteți în stare de nimic, f(…)-vă în gură să vă  f(…)“, a postat femeia pe contul său de socializare.

În urma acestor acuzații publice aduse de bistrițeancă personalului medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, managerul Gabriel Lazany a reacționat rapid și susține că toate problemele și nemulțumirile pot fi rezolvate, însă urmând calea legală. Jignirile aduse însă de femeie personalului medical și instituției nu sunt trecute cu vederea de Gabriel Lazany.

 

„Ieri, am primit zeci de mesaje prin care am fost întrebat care este punctul meu de vedere, referitor la acest caz. Medical vorbind, nu pot să mă pronunț, pentru că nu sunt medic, dar există specialiști, comisii medicale, constituite conform legii, care se pot pronunța în cazul exprimării unor nemulțumiri, formulate legal.
Ca manager al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pot spune că reprezint o instituție onorabilă, în care muncesc aproximativ 1.300 de persoane (medici, asistente, personal administrativ etc.), unii dintre ei având în urmă zeci de ore de studiu, ore pe care le-au pus în slujba pacienților.
Am susținut, și susțin drepturile pacienților, dar și a personalului medical, atâta timp cât respectăm prevederile legale, conduita etică și morală.
În anul 2018, porțile spitalului au fost trecute de 115.106 pacienți, iar o astfel de postare și un astfel de limbaj, nu cred că este reprezentativ pentru aceștia.
Consider că, această postare este jignitoare atât la adresa instituției pe care o reprezint, cât și la adresa întregului personal, sub nicio formă nu reprezintă o cale legală și morală de remediere a unei situații, motiv pentru care voi proceda în consecință“, a scris Gabriel Lazany pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.