Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul a două minore din Bistrița-Năsăud, exploatate sexual! Traficanții, arestați preventiv luna trecută

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația a două minore exploatate sexual de trei persoane din Bistrița-Năsăud, caz scos la iveală, luna trecută, de procurorii DIICOT.

 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația unor minori traficați în Bistrița-Năsăud. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor, se arată într-un comunicat al instituției dat miercuri publicității.

Autosesizarea vine ca urmare a relatărilor mass-media despre faptul că procurorii DIICOT – Biroul teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Bistrița – Năsăud au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Bistrița – Năsăud, la locuințele a 3 suspecți, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Reamintim că, pe 13 februarie, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județului, la locuințele a trei suspecți, cercetaţi pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de minori.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016 – 2019, o tânără de 20 de ani, din Sigmir, şi un bărbat de 63 de ani, din localitatea Chiochiș, ar fi recrutat o minoră, pe care ar fi găzduit-o şi ar fi determinat-o să practice prostituţia. De asemenea, un tânăr de 22 de ani, din Viișoara, ar fi recrutat, în cursul anului 2018, o minoră, ar fi găzduit-o și determinat-o să practice prostituția.

„În perioada martie 2016– februarie 2019, suspecta M.M.L. (la acea dată în vârstă de 17 ani) a găzduit şi adăpostit o minoră în vârstă de 14 ani, la locuința sa, în vederea exploatării sexuale a acesteia prin obligarea la practicarea prostituției și realizarea de venituri din această activitate.
În primăvara anului 2017, timp de circa două luni de zile, suspectul B.C., în vârstă de 63 de ani, a transportat-o şi a găzduit-o pe minoră în locuinţa sa, unde a exploatat-o sexual, întreţinând relaţii sexuale cu aceasta.
În perioada aprilie 2018 – 5 februarie 2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspectul M.I.M. găzduit şi adăpostit o minoră, în vârstă de 12 ani, la locuința sa în vederea exploatării sexuale a acesteia. Astfel, suspectul a transportat-o în mod repetat pe minoră (aproape zilnic, indiferent de condițiile meteorologice), pe șoseaua de centură a municipiului Bistrița, unde a fost obligată să întrețină relații sexuale cu diferite persoane de sex masculin, contracost, sumele de bani obținute fiind însușite de către suspect. Totodată, în aceeași perioadă, suspectul a întreținut relații sexuale cu persoana vătămată minoră în vârstă de 12 ani”, precizau la vremea respectiv, într-un comunicat, procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud.

Pe data de 14 februarie, cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, doi dintre aceștia, respectiv tânăra în vârstă de 20 de ani și tânărul de 21 de ani au fost prezentați, pe 15 februarie, în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă în final de instanță.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.