Un bărbat din Runcu Salvei a fost arestat preventiv, miercuri, după ce i-a administrat soției bătăi în mod repetat. În prima zi din decembrie, pe fondul neînțelegerilor și a consumului de alcool, femeia a fost din nou agresată. A fost pentru ultima dată. 

 

 

Pe 1 decembrie, o femeie în vârstă de 41 de ani, din localitatea bistrițeană Runcu Salvei, a fost găsită decedată în propria locuință. Chemați la fața locului, polițiștii au constatat urme de violență pe corpul femeii, astfel că a fost deschis un dosar penal pentru omor, principalul suspect fiind chiar soțul femeii.

Potrivit procurorilor, medicii legiști au constatat că decesul victimei, survenit în aceeași zi, a fost violent, fiind cauzat de insuficiență cardio-respiratorie acută consecutivă unei intoxicatii cu alcool (5,30g/l alcool pur în sânge) asociată cu o hipotermie. 

„S-a mai constatat că victima prezintă următoarele leziuni traumatice:

  • Echimoze, escoriații, plăgi contuze și tăiate-înțepate, cu vechimi variabile de până la 24 de zile anterior datei examinării:
  • Fracturi costale și de stern, fracturi ale bazei craniului în curs de consolidare și contuzii cortico-sbcorticale, cu o vechime de circa 20-24 zile anterior decesului. Leziunile necesită din punct de vedere medico-legal 48-50 zile de îngrijiri medicale”, arată procurorii.

Raportat la leziunile susmenționate, anchetatorii spun că acestea s-au produs cel mai probabil în perioada 06-30 noiembrie, pe fondul neînțelegerilor și al consumului de băuturi alcoolice, când bărbatul și-a lovit în mod repetat soția cu corpuri dure (pumni, picioare, scaun), corpuri dure de formă alungită (bâtă, lopată) și corpuri tăietoare (posibil cuțit), producându-i astfel leziuni traumatice grave.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi arestat preventiv, pentru comiterea tentativei la infracțiunea de omor, sub forma violenței în familie.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud