Un bărbat din Bistrița-Năsăud este anchetat de procurori pentru fals în înscrisuri și uz de fals, dar și fals în declarații. Oprit în trafic de polițiștii din Beclean, bărbatul a prezentat o adeverință falsă, din care reieșea că ar fi angajatul unei societăți comerciale din Măluț.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, procurorii au deschis, pe 16 aprilie, un dosar penal, nr. 304/P/2020, cu privire la infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, de fals, uz de fals și fals în declarații.

În esență procurorii din Beclean au reținut că, la data de 16.04.2020, numitul P.D.F. a fost depistat în trafic de către organele de poliție din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Beclean, în timp ce se deplasa pe DJ 172F, pe direcția Dej-Beclean, fiind însoțit în autoturism de către numitul M.C.S.

Cu ocazia depistării, pentru a justifica motivul deplasării, cei doi au prezentat câte o adeverință care ținea loc de declarație pe propria răspundere, în care era consemnat faptul că sunt angajați la SC Pava Raf SRL. Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația REGES s-a constatat  faptul că numitul P.D.F. nu are calitatea de angajat al societății mai sus amintite, acesta declarând astfel necorespunzător adevărului faptul că deține calitatea de angajat la SC Pava Raf SRL„, au precizat procurorii de la Parchetul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.