Bărbat din comuna Petru Rareș, cu dosar penal, după ce a organizat o adunare religioasă! Două persoane au fost infectate cu CoVid-19, iar alte 4 au ajuns în spital cu simptome ale acestei boli

Un bărbat din comuna bistrițeană Petru Rareș s-a ales cu dosar penal după ce a organizat o adunare cu caracter religios în localitatea Reteag, la care au participat 23 de persoane, 3 fiind din județul Suceava, informează procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean. Doi dintre participanți au fost diagnosticați cu Covid-19, iar alte 4 persoane au fost internate in spital cu simptome specifice coronavirusului SAR-Cov – 2, în timp. De asemenea, 68 de persoane au fost obligate să intre în izolare la domiciliu.

 

Procurorii din Beclean au reținut în esență că, în data de 11 martie, bărbatul a organizat o adunare cu caracter religios la Biserica Penticostală din satul Reteag, deși nu avea autorizare, neavând avizul necesar al DSP. Totodată, bărbatul a fost avertizat anterior și de către polițiști, însă acesta nu a ținut seamă.

” Numitul A.F. a luat hotărârea de a organiza întrunirea cu caracter religios la locuința sa, la aceasta participând un număr de aproximativ 20 de persoane din localitatea Reteag, precum și 3 persoane rămase neidentificate din județul Suceava”, au transmis procurorii într-un comunicat.

Pe data de 30 martie, dintre persoanele participante la adunarea religioasă, două persoane din Reteag au fost diagnosticate cu CoVid-19, iar alte 4 au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița – secția Boli Infecțioase, cu simptome specifice noului coronavirus.

Procurorii mai precizează că, față de 68 de persoane s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, ancheta epidemiologică efectuată de DSP Bistrița-Năsăud fiind în desfășurare.

Bărbatul este învinuit de comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.