Luni, 26 august, la sediul Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”, a avut loc ceremonia militară de predare-primire a comenzii Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” şi a Batalionului 405 Sprijin Logistic „Năsăud”.

Astfel, la Batalionul 812 Infanterie „Bistriţa”, lt. col. Alin Florin Marian a preluat comanda ”Șoimilor Carpaților” de la lt. col. Dan Valer Orza, în vreme ce în cadrul Batalionului 405 Sprijin Logistic ”Năsăud”, lt. col. Lucian Pupeză a fost înlocuit de lt. col. Florin Cioancă.

La eveniment au luat parte militari ai celor două batalioane, dar și reprezentanți ai instituțiilor publice din Bistrița-Năsăud, printre care și prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, care s-a adresat celor prezenți.

De fiecare dată când vin în fața voastră, simt că sunt în fața unor oameni care scriu istoria țării cu demnitate, cu patriotism și cu responsabilitate, iar acest lucru mă determină să vă prețuiesc și să vă admir. Ne întâlnim des, la ceremonii militare, evenimente culturale sau sportive, însă astăzi este un eveniment special pentru voi, ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului 812 Infanterie și a Batalionului 405 Sprijin Logistic „NĂSĂUD”. Nu de mult v-am primit acasă cu brațele deschise, iar Domnul locotenent-colonel Dan Valer Orza v-a adus așa cum își dorește orice comandant, în formație completă din misiunea Protecția Forței din Afganistan. Vă felicit, domnule locotenent colonel, pentru profesionalismul cu care ați condus și repatriat una dintre cele mai importante structuri de nivel batalion din Armata României. Vă mulțumim cu toții pentru felul în care ați gestionat activitatea Batalionului 812 Infanterie Bistrița și vă dorim mult succes în carieră. Suntem onorați că ne-ați fost alături! Aveți admirația noastră, a tuturor celor ce iubim România și-nțelegem ce-nseamnă pacea și rolul uniformei militare atât în timp de pace cât și, deși nu ne-o dorim, pe timp de război. Cu siguranță, sentimentele cele mai puternice le vedeți cel mai bine în ochii copiilor voștri, ai familiei, ai celor ce se bucură în fiecare zi când vă întoarceți acasă! Astăzi, primește comanda Batalionului 812 Infanterie, un alt militar de carieră despre care am auzit lucruri excepționale. Un om al oamenilor, nu doar un om al armelor, domnul locotenent-colonel Alin Florin MARIAN. Un profesionist desăvârșit, care a trecut prin apăsătoarele misiuni din teatrele de operații din Irak și Afganistan și care, pentru rezultatele deosebite, a fost recompensat cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Distincţia „Omul anului” și multe altele. Toate acestea nu sunt simple distincții, ci sunt încă o recunoaștere a profesionalismului și încrederii în competențele sale. Voi, militarii Brigăzii, îl cunoașteți bine pe domnul locotenent-colonel Alin Florin MARIAN și sunt sigur că venirea sa la comanda Batalionului 812 Infanterie vă onorează. ŞOIMII CARPAŢILOR suntem onorați să fim în fața voastră, voi știți ce aveți de făcut, cum să respectați ordinele, iar disciplina vă este a doua mamă. Noi ce ne aflăm temporar în fața voastră, vă mulțumim și vă apreciem pentru ceea ce sunteți și pentru cum vă duceți la îndeplinire fiecare misiune de aici, de pe pământ românesc sau din străinătate, în teatre de operații unde deveniți ambasadori ai țării, ambasadori care vor să aducă pacea!”, a transmis prefectul Ovidiu Victor Frenț.

În încheierem prefectul a ținut să felicite întreaga conducere a Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan, apreciind faptul că unitatea militară își menține titlul de ”loc al promovării elitelor militare”.

La rândul său, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN, general de brigadă Mircea Gologan a dat citire Ordinului de detaşare şi împuternicire a lt. col. Alin Florin Marian la comanda Batalionului 812 Infanterie „Bistrița “, urmat de ceremonia de predare-primire a Drapelului de Luptă, care a fost momentul culminant al activităţii, încărcat de emoţii pentru toţi participanţi.

În cuvântul său, lt. col. Dan Valer Orza şi-a luat rămas bun şi le-a mulţumit “Şoimilor” pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul celor doi ani în care au luptat împreună, în timp ce noul comandant, locotenent colonelul Alin Florin Marian, în alocuţiunea sa, şi-a exprimat gratitudinea şi emoţiile: ” În luna august a anului 2003, moment în care am păşit pentru prima dată în această cazarmă, năzuinţa de a comanda un mare batalion din Armata României părea un vis, dar iată ca TOTUL a devenit realitate!”.

În semn de respect şi recunoaştere a meritelor şi profesionalismului de care a dat dovadă la comanda structurii, locotenent colonelul Dan Valer Orza a primit un steag de identificare şi o plachetă din partea batalionului.

În alocuţiunea sa, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN, general de brigadă Mircea Gologan a evidenţiat faptul că militarii care muncesc şi îşi demonstrează abilităţile în brigadă, pot fi promovaţi la cel mai înalt nivel, în cadrul acesteia.

Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Batalionului 812 Infanterie ”Bistrița” s-a încheiat cu defilarea efectivelor structurii, spre admiraţia şi încântarea celor prezenţi.

FOTO: Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.