Cristina Iurișniți, despre propunerea PSD pentru funcția de ministru al Educației: Valeca nu are nicio experiență în management educațional și nu cunoaște sistemul. Este persoana care a dat o lovitură puternică Cercetării în ultimul său mandat

Deputata USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, critică dur conducerea PSD pentru propunerea în funcția de ministru al Educației a senatorului Șerban Valeca. Fost ministru al Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu, Valeca a dat o lovitură puternică acestui domeniu în ultimul său mandat, susține aleasa bistrițeancă.

Cristina Iurișniți spune că senatorul Șerban Valeca nu are nicio experiență în management educațional și nu cunoaște sistemul.
Începe un nou an școlar. Cine a fost ales de PSD să conducă Ministerul Educației Naționale? 
Senator în Parlamentul României din 2000, deci la al 4-lea mandat, Șerban Valeca nu are nicio experiență în management educațional și nu cunoaște sistemul, așa cum cerea Dăncilă acum câteva zile presupusului viitor ministru al Educației„, declară Cristina Iurișniți.
Potrivit acesteia, elevii claselor a VII-a nu vor avea nici în acest an manuale noi la timp, așa cum nu au avut parte nici anul trecut când s-au aflat în clasa a VI-a.
Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a, care nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor pentru că licitația a fost organizată târziu, la fel ca și în ceilalți ani.
Potrivit noilor programe, manualele pentru gimnaziu au fost schimbate de acum 2 ani. Vă mai amintiți de celebrul manual de sport pentru clasa a V-a, apărut în 2017, susținut de Liviu Pop.
Anul trecut noile manuale pentru clasa a VI-a nu au ajuns in școli decât parțial. 
Acum din nou, în clasa a VII-a această generație nu are parte de manuale noi la timp în școli din cauza incompetenței, dezinteresului și managementului deficitar din MEN„, precizează Cristina Iurișniți.
Deputata bistrițeancă spune că, Șerban Valeca, care a mai deținut funcția de ministru al Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu, a eliminat, în 2017, evaluatorii internaționali din competițiile pe cercetare. Potrivit lui Iurișniți, Valeca a fost susținut de baronii PSD pentru funcția de ministru al Educației, aceștia respingând toate propunerile premierului Dăncilă.
Cea mai nocivă «realizare» a mandatului Valeca-2017 a fost renunțarea la evaluatorii internaționali și folosirea exclusivă a celor români, implicit schimbarea limbii de depunere a proiectelor din engleză în română. Această măsură ne-a aruncat înapoi cu cel puțin o decadă în privința bunelor practici folosite în plan internațional în domeniul cercetării științifice!
Votat de baronii PSD să ocupe funcția de ministru al Educației la finalul unei ședințe în care toate propunerile premierului Dăncilă pentru acest portofoliu au fost respinse de aripa Dragnea, Șerban Valeca (63 de ani) a fost ministru al Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu. 
Este persoana care a dat o lovitură puternică Cercetării în ultimul său mandat, eliminând evaluatorii internaționali din competițiile pe cercetare în 2017 , numind la vârful comisiilor din cercetare oameni controversați, cu probleme penale la acea vreme și remarcați doar prin apropierea de partid„, mai subliniază Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.