Bistrița-Năsăud găzduiește două olimpiade naționale

Județul Bistrița-Năsăud va găzdui în această lună două olimpiade naționale cuprinse în calendarul aprobat de Ministerul Educației.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud organizează în perioada 18-23 aprilie etapa națională a Olimpiadei de limba franceză – eveniment cuprins în Calendarul Olimpiadelor Școlare Naționale.

Competiția va reuni la Bistrița peste 400 elevi din clasele VII-XII și 100 de profesori din toate județele țării. Deschiderea festivă va avea loc în data de 18 aprilie, ora 15.00, la Palatul Culturii Bistrița.

Probele de concurs se vor desfășura în zilele de 19 și 20 aprilie, la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița. Cei mai buni elevi vor reprezenta România la etapa internațională a acestei olimpiade, care se va desfășura în luna septembrie 2019.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud organizează în perioada 22-26 aprilie etapa națională a Concursului la discipline tehnologice, învățământ profesional: domeniul estetica și igiena corpului omenesc, calificarea: frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist.

La această competiție va participa câte un elev din clasa a XI-a învățământ profesional, din 22 județe. Proba scrisă se va desfășura la Colegiul Național ”Petru Rareș Beclean”, în data de 23 aprilie, iar proba practică la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, în data de 25 aprilie.

Deschiderea festivă va avea loc în data de 22 aprilie, ora 17.30, în sala festivă a Colegiului Național ”Petru Rareș” Beclean.

FOTO: www.aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.