Deputat Cristina Iurișniți: ”În România captivă şi ţinută din nepăsare, ticăloşie, lăcomie şi calcul politic în negura Evului Mediu, copiii mor în fose septice!”

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți atrăgea atenția la începutul acestui an asupra unei situații potrivit căreia peste 2.300 de unităţi şcolare din țară nu au apă și canalizare și au grupurile sanitare în curte. În opinia parlamentarului, acest lucru se datorează nepăsării autorităților, care trebuie să ia măsuri imediate mai ales în situația în care, recent, un copilaș de doar 3 ani a decedat după ce a căzut într-o fosă septică.

Guvernanţii, primarii iresponsabili şi nepăsători uită că sufletul unei comunităţi este şcoala! Uită că în jurul ei se clădeşte temelia unei educaţii necesare pentru progres. Uită că un minim de grijă şi decenţă pentru proprii copii este să existe apă şi canalizare în şcoli şi pentru întreaga comunitate, grupuri sanitare în interior, căldură iarna şi o masă caldă sau un pachet alimentar diversificat. Numai aşa putem reduce abandonul şcolar şi analfabetismul funcţional! Numai aşa putem evita să ne moară copiii în Dâmboviţa, Vâlcea, Mureş, Iaşi! Nu putem sa asistăm nepăsători în faţa crimelor administraţiilor locale, a furtului naţional controlat de Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici. Milioanele de euro se duc pe afaceri murdare cu statul, în buzunarele hoţilor politici cu false haine democratice, în timp ce şcolile rămân îngropate în fose demne de Ev Mediu”, a afirmat deputatul USR Cristina Iurișniți. Parlamentarul susține că deși la nivel național sunt peste 2.300 de școli în această situație, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, ar fi declarat că doar 1.400 de unităţi şcolare vor beneficia de toalete ecologice!

La nivelul județului Bistriţa-Năsăud,  în această situație se află 20 de şcoli şi grădiniţe care, în opinia deputatului, ”sunt victima nepăsării primarilor iresponsabili!”.

Cristina Iurișniți a criticat în termeni duri și cazul din județul Iași, unde un copil de 3 ani a decedat după ce a căzut în fosa septică.

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi luni, 15 aprilie, la orele prânzului, despre faptul că un copil de trei ani, care se afla la grădiniţa din satul Buda, comuna Brăeşti, a căzut în fosa septică din curtea grădiniţei. O crimă care trage a câtă oară un semnal de alarmă în pustiu… În România captivă şi ţinută din nepăsare, ticăloşie, lăcomie şi calcul politic în negura Evului Mediu, copiii mor în fose septice! O familie plânge acum…un copil de 3 ani nevinovat plăteşte pentru ticăloşia sistemului paralel, pentru primarii nepăsători care s-au perindat zeci de ani prin zonele vulnerabile ale României profunde, uitate şi dispreţuite! Satul morţii se numeşte ironic Buda…”, a mai precizat Cristina Iurișniți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.