Primăria Bistrița a anunțat că va organiza și anul acesta concursul „Bistrița Verde”. Înscrierile în competiție se pot face chiar începând de marți, 2 iunie.

 

„Întrucât în ultima perioadă mulți dintre noi am descoperit sau redescoperit plăcerea de a amenaja grădinile și balcoanele cu flori și plante ornamentale, vă propunem participarea la o nouă ediție a concursului „Bistriţa Verde”. Înscrierile în concurs se pot face în perioada 02.06.2020 – 31.08.2020 fie on-line, fie la Centrul de relații publice al Primăriei municipiului Bistrița, situat pe str. Gheorghe Șincai, nr. 2”, precizează municipalitatea.

Pentru înscrierile on-line, recomandate în această perioadă, cererea de înscriere se poate descărca de pe website www.primariabistrita.ro – Concurs „Bistrița Verde”, iar după completare, cererea se va transmite la adresa [email protected], însoțită de fotografiile realizate de dumneavoastră cu locația înscrisă în concurs (maxim 10 fotografii pentru fiecare locație).

În cazul în care optați pentru depunerea cererii la sediul Primăriei municipiului Bistrița, aceasta se înregistrează la Centrul de Relații Publice din str. Gheorghe Șincai nr. 2, urmând ca un reprezentant al Compartimentului Protecția Mediului să vă contacteze pentru detaliile concursului.

Votul on-line se va organiza în perioada 01.09 – 15.09.2020, pe website-ul Primăriei municipiului Bistrița: www.primariabistrita.ro, secțiunea „Bistrița Verde”.

Iată secțiunile concursului sunt:

  • „Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă casei de locuit”;
  • „Cel mai frumos balcon cu flori”;
  • „Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă blocurilor de locuinţe”.

Pentru fiecare secţiune sunt alocate trei premii:

  • Premiul I – 500 lei;
  • Premiul II – 250 lei;
  • Premiul III – 150 lei.

Votul cetățenilor reprezintă 25 % din valoarea punctajului final, iar nota comisiei de evaluare reprezintă 75% din punctajul final.

Câştigătorii concursului „Bistriţa verde” vor fi anunțați după finalizarea jurizării, iar modalitatea de premiere se va stabili în funcție de condițiile existente în perioada septembrie – octombrie 2020.

Informațiile cu privire la Concursul „Bistrița Verde”, regulamentul de organizare și criteriile de acordare a premiilor se pot obține de la Direcția Integrare Europeană, Compartimentul „Protecția Mediului”, tel. 0263-224706 , int. 136 și pe website: www.primariabistrița.ro – concurs „Bistrița Verde”, dar și de pe pagina de Facebook „Bistrița renunță la plastic”: https://www.facebook.com/Bistritarenuntalaplastic/.