Bistrițean, reținut pentru 24 de ore! A furat unei femei un portmoneu cu cardul bancar și i-a accesat contul

Un bistrițean a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzații de furt, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, după luna trecută a furat un portmoneu din geanta unei femei. În portmoneul respectiv se aflau bani, dar și un card bancar, pe care mai apoi l-a folosit, având la îndemână și codul PIN. Totodată, polițiștii au efectuat și o percheziție la domiciliul bărbatului.

 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Bistrița-Năsăud desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de furt, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

„În fapt, la data de 14 mai, unei persoane, în timp ce se afla într-o piață din municipiul Bistrița, i-a fost sustras din geantă portmoneul în care se afla cartea de identitate, un card medical, suma de 300 lei și un card bancar împreună cu codul PIN aferent. Ulterior, contul bancar al proprietarului a fost accesat fără drept de mai multe ori, cauzându-se un prejudiciu total de 3.300 lei.

În urma cercetărilor, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat la data de 23 iunie, o percheziție la domiciliul unui bărbat de 48 de ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptelor. Acesta a fost condus la audieri, iar ulterior a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. În prezent se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Polițiștii vă recomandă să memorați codul PIN al cardului bancar și să nu-l păstrați notat în același loc cu cardul. Dacă constatați că acesta vă lipsește, luați legătura cu banca emitentă și solicitați blocarea acestuia.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.